Stadion: Het Kuipje
Westerlo houdt drie punten thuis tegen STVV
Fabian Morren

Westerlo heeft een verdiende zege behaald tegen Sint-Truiden. Na een 3 op 18 waren de drie punten meer dan welkom in de Kempen.

Westerlo zorgde in de eerste helft voor veel gevaar. De jonge STVV-doelman Henkinet hield zijn netten echter aanvankelijk schoon. Zo redde hij onder meer pogingen van Henrique en Mravac. Uiteindelijk moest Henkinet zich toch gewonnen geven op een kopbal van Iakovenko. De Oekraïner knikte op aangeven van Rachid Farssi binnen.

Sint-Truiden herstelde na de rust het evenwicht, maar het was toch Henkinet die het meeste werk op te knappen kreeg. Zo bleef hij oog in oog met Dekelver kalm genoeg om STVV in de wedstrijd te houden. Steven De Petter wist Henkinet toch te kloppen in het laatste kwart van de wedstrijd en besliste zo de wedstrijd.

In de slotfase maakte uitblinker Henrique er nog 3-0 van, nadat de ingevallen Van der Jeugt eerst nog een schot redde van Van Heerden. Van der Jeugt was Henkinet komen vervangen, die zich zwaar blesseerde bij het tweede doelpunt.