cluClub Brugge
Germinal Beerschot
Datum: 29/01/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Jan Breydel
Vijftiende van Vargas volstaat voor 18 op 21
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Vijftiende van Vargas volstaat voor 18 op 21
Foto: © SC

Club Brugge zet zijn opmars in het klassement verder. Blauw-zwart boekte tegen Germinal Beerschot zijn zesde zege in zeven wedstrijden. Ronald Vargas maakte in een teleurstellende wedstrijd zijn vijftiende van het seizoen.

Met vier treffers tegen Eupen en een vijftien op achttien op zak had Club Brugge vertrouwen getankt, maar aan Germinal Beerschot had blauw-zwart zaterdagavond een lastige klant. Jacky Mathijssen had voor zijn terugkeer naar het Jan Breydelstadion zijn pionnen goed neergezet.

Worstelende Dirar

Club Brugge zocht maar vond geen sleutel om de paars-witte poort richting doel te openen. Een afstandsschotje van Ronald Vargas was het enige wapenfeit in een bedroevende eerste helft, die bol stond van de slechte passes en zwakke controles. Vooral Nabil Dirar worstelde met de bal. De Marokkaan kreeg zijn gele sloefjes geen enkele  keer goed tegen het leer geplant

Germinal Beerschot probeerde vanuit een soliede organisatie tegen te prikken. Met Roni Porokara, Adnan Custovic, Guilaume François en de debuterende Junior Kabananga had Mathijssen voldoende aanvallende slagkracht, maar het gevaar beperkte zich tot een vrije trap van de Bosniër.

Kort na de pauze vond Club Brugge dan toch een opening in de paars-witte muur. Dorge Kouemaha verlengde het leer subtiel tot bij Vargas, die via de paal zijn vijftiende van het seizoen tegen de touwen prikte.

Zonder goed te voetballen, hield Club Brugge de krappe voorsprong eenvoudig vast. Vadis Odjidja kreeg bij zijn invalbeurt opnieuw een fluitconcert van een deel van het Brugse publiek, maar een deel van de fans sloot de ‘dissident ‘ opnieuw in de armen.

18 op 21

Club Brugge boekt zo zijn vierde zege op rij en parkeert zijn wagonnetje met een 18 op 21 steviger in de top zes. Blauw-zwart staat nu gedeeld derde , maar heeft wel al twee wedstrijden meer gespeeld dan AA Gent.

Herbeleef Club Brugge - Germinal Beerschot