Datum: 30/01/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stayen
AA Gent morst met de punten op Stayen
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
AA Gent morst met de punten op Stayen
Foto: © SC

Guido Brepoels kan de sportieve zorgen even van zich afzetten. Sint- Truiden kreeg na een strijdvaardige tweede helft loon naar werken en veroverde een punt tegen AA Gent.

‘Sint-Truiden heet u welkom in de hel van Stayen’, weerklonk er voor de aftrap tegen AA Gent door de stadionboxen. Het was echter een heel klein waakvlammetje dat zondagavond in het koude Haspengouw was aangestoken.

Zoneverdediging

Guido Brepoels stuurde Ibrahim Sidibé donderdag naar huis omdat de aanvaller zich na zijn gemiste transfer naar Standard zich niet kon focussen op de trainingsarbeid, maar tegen AA Gent stond de Senegalees gewoon in n de basis. Veel ballen kreeg Sidibe tijdens de eerste 45 minuten echter niet te zien. STVV slaagde er niet één keer in om een doelrijpe kans te creëren.

Ook AA Gent slaagde er niet in om de spektakelwaarde op te krikken. De Buffalo’s vonden geen oplossing om de geel-blauwe muur te slopen. Francky Dury zal blij zijn dat de maand januari voorbij is. Yassine El Ghanassy is nog steeds op zoek naar zijn topvorm en probeerde het te veel op z’n eentje te forceren.

En toch gingen we na een zoutloze eerste helft rusten met een voorsprong voor de bezoekers. Niet toevallig viel het doelpunt na een stilstaande fase. Christophe Lepoint profiteerde van een manke Truiense zoneverdediging om een scherpe hoekschop van Wallace tegen de netten te koppen.

Een strijdvaardiger STVV probeerde na de pauze het vuur wat aan te wakkeren. Het duurde tot het slotkwartier voor de vlam helemaal in de pan sloeg. Een lange bal van Andrea Mutombo bereikte met een gelukje Sidibé. De Senegalees duwde het leer, vanuit buitenspel, onder Bojan Jorgacevic tegen de touwen.

Smolders vergeet het af te maken

Het had echter niet zover moeten komen voor AA Gent. De Belgische bekerwinnaar kwam na de rust nog amper in de buurt van Sven Van der Jeugt, maar Tim Smolders liet wel tot tweemaal toe een niet te missen kans liggen. STVV en AA Gent gingen in de slotfase nog op zoek naar de winning goal, maar de doelmannen moesten niet meer in actie komen.

Herbeleef STVV - KAA Gent

Vooraf