Datum: 29/01/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard al bibberend voorbij Westerlo
Ruben Philippe
| 0 reacties
Standard al bibberend voorbij Westerlo
Foto: © SC

Standard heeft nog eens kunnen winnen. De Rouches haalden het met 2- 1 van Westerlo. In de slotfase was het nog even bibberen voor de thuisploeg. Jelle Van Damme scoorde voor de eerste keer in het shirt van Standard.

Dominique D'Onofrio moest opnieuw schuiven met zijn elftal. Daerden, Witsel en Carcela ontbraken, waardoor Eninful en Camara opnieuw in de basis stonden. Jan Ceulemans kon nog steeds niet rekenen op enkele langdurig geblesseerden. Geoffrey Cabeke kwam daardoor voor het eerst aan de aftrap.

Van Damme scoort

De studieronde duurde bijzonder lang. In het openingskwartier zagen we amper kansen. Bij de eerste echte mogelijkheid was het echter meteen raak. Tchite werd goed weggestuurd, de spits behield het overzicht en legde terug op de inlopende Goreux. De middenvelder knalde het leer in één tijd voorbij de voorheen werkloze De Winter.

Aan de overkant  kreeg Paulo Henrique een zeldzame kans. De Braziliaan, wie nog steeds op interesse van Standard kan rekenen, kon net niet bij een voorzet. De Winter moest nadien nog eens aan de bak op een schot van Tchite. De Westelse doelman zweefde zijn schot echter goed uit zijn doelvlak. Vlak voor rust was het toch opnieuw raak voor de thuisploeg. Een lange bal van Ciman schoot door tot aan de tweede paal, waar Van Damme zijn eerste doelpunt voor Standard tegen de touwen werkte.

Onverwachte aansluitingstreffer

Na de koffiepauze kon Standard probleemloos verder voetballen. Westerlo bleef ondermaats presteren en kon de ingevroren Standard-doelman Blazic amper bedreigen. Standard deed het ook rustig aan. De thuisploeg was nog dicht bij de 3-0, maar De Winter keerde een poging van Tchite.

Westerlo leek helemaal uitgeteld, maar maakte toch de onverhoopte aansluitingstreffer. Iakovenko zette zich goed door in de zestien en bracht de bal terug naar achter. Daar stond de ingevallen Bruls die het leer hoog binnentrapte.

Standard duwde nadien het gaspedaal opnieuw in. Zo kreeg onder meer Tchite een goede kopkans. Ook Van Damme kreeg nog een goede mogelijkheid op een tweede goal, maar beiden misten. Aan de overkant kreeg Standard het nog knap lastig met Henrique. De spits zette zich goed door en dwong Blazic tot een ultieme voetreflex. Uiteindelijk slaagden beide ploegen er niet meer in om te scoren. Standard pakt zo verdiend de drie punten.

Herbeleef Standard - Westerlo