gntKAA Gent
lieLierse SK
Bernd Thijs (pen) 27'
2-0
Bernd Thijs (pen) 49'
3-0
3-1
80' Wesley Sonck (pen)
Datum: 04/02/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Jules Ottenstadion
Blunderende Vandooren helpt Gent aan makkelijke winst
Blunderende Vandooren helpt Gent aan makkelijke winst
Foto: © SC

AA Gent heeft zijn thuismatch tegen Lierse met gemak gewonnen. En daarvoor mag het een dankbriefje schrijven aan Lierse-verdediger Gonzague Vandooren die drie keer blunderde en daaruit volgden ook drie goals. Sonck en Ljubijankic maakten er

Twee oude bekenden op bezoek in het Jules Ottenstadion. Kenny Thompson was een paar weken geleden immers nog aan de slag bij de Buffalo's. En Lierse had ook Milos Maric mee, die een aantal jaar het mooie weer maakte op het Gent-middenveld.

Bij Gent-trainer Francky Dury had ook wel een een paar verrassingen in petto. Jorgensen, Mboyo en Arzo Amposta mochten immers allemaal hun debuut maken voor het Gentse publiek. Geen plaats voor Wils, Coulibaly en Ljubijankic dus.

Schlemiel Vandooren

Geen nood, want de vervangers lieten zich al vroeg opmerken. In de derde minuut verlengde Mboyo een voorzet van Jorgensen en in de zestien probeerde Vandooren te ontzetten, maar versloeg domweg zijn eigen doelman met een schot hoog in doel.

En Vandooren, die trouwens ook dom geel pakte, speelde absoluut niet zijn beste wedstrijd centraal in de verdediging. Hij zorgde ook voor de volgende kans van de Buffalo's door nogal nonchalant een hoge bal terug te koppen. Conte kon bijna profiteren, maar Arason, die verrassend de voorkeur kreeg op Kawashima, stond goed opgesteld.

De fase was echter nog niet voorbij. Een afgeweken bal belandde pardoes in de voeten van El Ghanassy en die probeerde de Lierse-doelman te omspelen. Arason maaide de voeten van de international onder hem weg en dus strafschop voor Gent. Thijs kweet zich van die taak en zonder echt goed voetbal op de mat te hebben gebracht stonden de Buffalo's 2-0 voor.

Vandooren helpt nog een handje

De tweede helft was amper bezig of daar was alweer Vandooren en nog steeds niet in positieve zin. Met een handsbal luidde hij de derde treffer van Gent in, want Thijs miste de strafschop weer niet. Wedstrijd helemaal gespeeld dus. Vandooren had dus een voet, hoofd of hand in alledrie de goals van de thuisploeg.

De enige bij Lierse die een positief rapport mocht opeisen, was Milos Maric. De middenvelder was altijd aanspeelbaar, maar zijn ploegmaats konden weinig doen met zijn goede passes. Al kreeg Lierse wel nog de eerredder nadat Thompson onderuit werd gehaald in de zestien. Sonck zette om, maar meer dan een pleister op de wonde was het niet, want Ljubijankic maakte er in de toegevoegde tijd nog 4-1 van.

Herbeleef KAA Gent - Lierse SK

Vooraf