KV Kortrijk - KAA Gent

Gent steelt de punten na flater Lahaye
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Gent steelt de punten na flater Lahaye
Foto: © SC

Hein Vanhaezebrouck zal deze nacht vloeken dat KV Kortrijk Ilombe Mboyo in januari naar Gent liet vertrekken. ‘Le Petit Pélé’ maakte vanavond na een flater van Damien Lahaye het enige doelpunt en bezorgde de Buffalo’s een zeer gevleide zege.

AA Gent is sinds de uitschakeling in de Europa League op zoek naar zichzelf. Tegen een zwak Lierse werd de slechte vorm nog verdoezeld door vier doelpunten, maar in Kortrijk werden de jongens van Francky Dury terug keihard met de neus op de feiten gedrukt.

Aanvallend geweld

De Buffalo’s mochten zich gelukkig prijzen dat Hein Vanhaezebrouck bij de thuisploeg aanvallend geweld mist. Kortrijk liet de bezoekers in de eerste helft immers achter een ongrijpbare bal aanhollen, maar in de zone van de waarheid ontbrak de finesse. Davy De Beule mikte de beste kans via de benen van Bojan Jorgacevic voorlangs.

Toch ging AA Gent ei zo na rusten met een voorsprong. Uit het niets dook Shlomi Arbitman op voor het Gentse doel. De Israëliër duwde het leer voorbij een tot dan werkloze Damien Lahaye, maar Rami Gershon gunde zijn landgenoot geen doelpunt.

Na de rust knokte AA Gent zich wat beter in de wedstrijd, Kortrijk bleef echter de gevaarlijkste ploeg. Karim Belhocine mikte het leer van dichtbij over en Mohamed Messoudi weigerde een scherpe counter af te maken.

Flater Lahaye

Het gebrek aan scorend vermogen brak de thuisploeg nog zuur op, want AA Gent kreeg in de slotfase er nog wel eentje tegen de touwen. Met een gelukje weliswaar. Lahaye was zo verrast dat Zlatan Ljubijankic onder een voorzet van Ilombé Mboyo ging, dat hij het leer door de armen en benen liet glippen.

Zo pakt Gent alsnog de drie punten mee richting het Ottenstadion en blijft het in het spoor van Anderlecht en Racing Genk. Al zal trainer Francky Dury wel beseffen dat zijn ploeg meer kreeg dan het verdiende.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws