Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stayen
STVV en Eupen delen punten in boeiende degradatietopper
Robby Morren

Sint-Truiden en Eupen moeten beide vrede nemen met één punt en daar doen vooral de Limburgers een goede zaak mee. De degradatietopper tussen beide teams eindigde op een 1-1 gelijkspel.

De wedstrijd begon gelijkopgaand met aanvalspel langs beide kanten. Eupen kon in de beginfase enkele hoekschoppenb op rij afdwingen. STVV stelde daar een prima kans van Sidibe tegenover die de bal te zwak besloot op doelman Petr. Even later zagen we een afstandsschot van Deferm maar opnieuw bracht Petr redding.

Het was allemaal maar een voorproefje van wat de eerste helft nog zou brengen. Halfweg die eerste helft knalde Lepiller een vrije trap staalhard op de onderkant van de lat. STVV komt opnieuw goed weg wanneer Van der Jeugt redding brengt op een kopbal van Jadid. De Limburgers kregen een mooie gelegenheid wanneer Mutombo en Ishiaku een aanval opzetten maar een Eupenvoet kan in extremis ingrijpen voor er een schot komt.

0-1

Eupen dreigde opnieuw wanneer Dahmane een hoge bal maar nipt op Van der Jeugt besloot. Even later moest de STVV-goalie dan toch de bal uit de netten halen. Alles begon bij een voorzet van Milicevic. Uit de actie die daaruit volgde kon Jadid de bal binnenwerken.

STVV probeerde onmiddellijk te reagerten en in de laatste seconden voor de pauze kreeg Sidibe nog een kopkans maar het was Eupen dat met een voorsprong de kleedkamer in mocht.

Sint-Truiden kwam bijzonder fel uit de kleedkamer en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er in de eerste minuten na de pauze enkele keren bijna maar de beste pogingen werden telkens gered door een uitstekende Eupen-doelman Petr. Wanneer die niet bij de bal kon, stond de deklat in de weg.

Gelijkmaker

Eupen kon even op adem komen, de druk van STVV nam wat af het kreeg drie hoekschoppen na elkaar waar geen echt gevaar van uitging. Even later was het dan toch raak voor de thuisploeg. De Eupen-verdedigers kregen een hoekschop van de pas ingevallen Tisza niet weggewerkt. Euvrard kreeg de bal in de kluts voor de voet en knalde hard in het dak van het doel.

In de daaropvolgende minuten ging Sint-Truiden met de steun van de achterban op zoek naar een tweede treffer maar die bleef uit en de wedstrijd verwaterde een beetje, de slordigheden begonnen zich langs beide kanten op te stapelen. Tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet meer tot Sidibe een bal mooi teruglegde op Mutombo maar die besloot te zwak in de armen van doelman Petr.

Even later mocht Wim Mennes een vrije trap nemen. Het leek even dat een Eupen-verdediger de bal met de hand beroerde. Het thuispubliek schreeuwde, net als de spelers van STVV om een strafschop maar ref Verbist floot niet.

Met dit gelijkspel doet vooral STVV een goede zaak want het behoudt zo 3 punten voorsprong op Eupen.