Datum: 19/02/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Jan Breydel
Perisic loodst Club voorbij Lokeren
Nico Wieme
| 0 reacties
Perisic loodst Club voorbij Lokeren
Foto: © SC

Met een doelpunt en een assist heeft Ivan Perisic Club Brugge voorbij Lokeren geloodst. De Waaslanders drongen nog aan voor een punt, maar geraakten niet meer voorbij Colin Coosemans. Club verstevigt zijn vierde plaats.

Adrie Koster hield niet vast aan het team dat Zulte Waregem naar huis speelde. Ivan Perisic enCarl Hoefkens namen de plaats in van Wilfried Dalmat en Marcos Camozzato. Vadis Odjidja haalde de basiself niet. Bij Lokeren verschenen Mijat Maric en Nill De Pauw aan de aftrap. Marcel Mbayo en Ibrahima Gueye mochten de bank verwarmen.

De wedstrijd trok zich traag op gang. Hoewel Club niet in overdrive begon, probeerde het Lokeren toch vast te zetten op de eigen helft. Peter Maes had zijn pionnetjes goed gezet en liet zijn ploeg tegenprikken als het kon. Uitgespeelde kansen vielen niet te noteren. Pas op het kwartier moest Colin Coosemans als eerste doelman een bal pakken.

Nummer dertien voor Perisic

Op een moment dat de match op slot zat, ging Dirar mooi voorbij Laurens De Bock. De Marokkaan vond Ivan Perisic aan de eerste paal en de Kroaat knalde zijn dertiende van het seizoen staalhard in het dak van het doel. Lokeren reageerde aangeslagen op die achterstand en had het moeilijk om een aanval in elkaar te steken.

Het was Club dat de bezoekers terug in de match bracht met enkele stevige overtredingen van Jonathan Blondel, Perisic en Geraerts. Lokeren zag een kopbal van De Pauw rakelings langs het doel van Coosemans vliegen. De West-Vlamingen mochten met een krappe voorsprong gaan rusten.

Det thuisploeg kwam snedig uit de kleedkamers. Blondel en Karel Geraerts misten eerst nog, maar op een voorzet van Perisic gleed Joseph Akpala de bal voor een verbouwereerde Jugoslav Lazic in doel. Na die dubbele voorsprong schakelde Club over op controlevoetbal. De voet ging van het gaspedaal en Lokeren rook zijn kans. Coosemans ging goed plat op een schot van de ingevallen Alfred Finnbogason.

Onbegrijpelijke misser

Een kwartier voor tijd was Benjamin De Ceulaer sneller op de bal dan Jeroen Simaeys. De pocketspits vond aan de verste paal de volledig vrijstaande Donovan Deekman, maar de Nederlander slaagde er nog in om de bal naast het doel te trappen. Enkele minuten later kreeg Lokeren toch waar het recht op had. De Ceulaer loodste Finnbogason door de buitenspelval. De Ijslander omspeelde Coosemans en legde de bal mooi in het netje. Verder kwam Lokeren niet meer, waardoor Club vijf punten voorsprong neemt op zijn opponent.

Herbeleef Club Brugge - Sporting Lokeren

Vooraf