wesWesterlo
andAnderlecht
Datum: 20/02/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Het Kuipje
Kemphanen vellen treurig Anderlecht
Kemphanen vellen treurig Anderlecht
Foto: © SC

Anderlecht heeft zware averij opgelopen in het Westelse Kuipje. In een beschamende prestatie kreeg paars-wit amper een kans bij elkaar gevoetbald. De Brusselaar zien Genk op gelijke hoogte komen na de eerste nederlaag sinds 17 oktober.

Anderlecht liep donderdag een kater op tegen Ajax en was daar zondagavond duidelijk nog niet helemaal van hersteld. Geen enkele kans konden de Brusselaars tegen Westerlo bij elkaar voetballen in de eerste helft. Veel voorzetten wel, maar geen enkele die een paars-witte speler bereikte.

Eerste helft: bedroevend

Dan deed Westerlo het op zijn bescheiden manier iets beter. Dekelver haalde eens mooi uit, maar trof de paal en ook Iakovenko droeg enkele schuchtere pogingen van ver bij. Daarnaast kwam de enige opwinding in de wedstrijd er toen Proto na 23 minuten het record van Jean Trappeniers verbeterde en nu dus officieel de langst ongeslagen doelman van Anderlecht is.

Geen creativiteit, geen diepgang en veel afval in de wedstrijd. Zo trapte Anderlecht in de 34ste minuut de eerste keer op doel. Een duidelijke indicatie van wat paars-wit klaarmaakte in die eerste helft.

Iakovenko scoort penalty

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde: slecht. En dan in de 58ste minuut kwam ineens de verrassing. Brüls werd knap aangespeeld, de hele Anderlecht-verdediging stond slecht opgesteld en Mazuch haalde de rosse middenvelder van Westerlo neer. Penalty en uitgerekend Anderlecht-huurling Iakovenko velde het verdict. De Oekraïner weigerde uitbundig te juichen wel.

En het was niet dat Anderlecht toen eern stormloop richting Deelkens inzette. Nee, steriele druk was er wel, maar tot kansen kwam het zelden. In tegendeel, bij de eerste goede uitbraak van Westerlo kreeg Brüls de bal tot bij Dekelver en die maakte het af als een echte spits.

Ariël Jacobs bracht dan al zijn beschikbare spitsten in het veld, maar meer dan enkele makkelijk te plukken kopballen kwam de landskampioen niet. Opnieuw een blammerende prestatie voor een Anderlecht dat al weken geen indruk meer kon maken.

Herbeleef Westerlo - Anderlecht

Vooraf