Datum: 06/03/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Eupen verpest het Liers verjaardagsfeest
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Eupen verpest het Liers verjaardagsfeest
Foto: © SC

Het blijft razend spannend in de kelder van het klassement. Met nog twee speeldagen voor de boeg blijven Lierse en Eupen zij aan zij in het klassement. Een domme rode kaart voor Mohamed Dahmane deed de bezoekers de das om op het Lisp.

Dag op dag 105 jaar geleden werd de Lierse Sportkring boven de doopvont gehouden. Het verjaardagsfeestje tegen Eupen begon echter in mineur, toen een klungelende thuisdefensie besloot om zelf cadeautjes uit te delen. Het blijft en pijnpunt dat ook ‘wondercoach’ Trond Sollied niet weggevaagd krijgt.

Chavarria opent geschenk

Victor Bernardezzette Pablo Chavarria zelf op weg naar de openingstreffer en ook Eiji Kawashima verleende zijn gulle medewerking. De Anderlecht-huurling mocht zijn makkelijkste doelpunt uit zijn carrière maken, zijn eerste in Eupense loondienst.

Met het zware programma tegen Sporting Lokeren en Club Brugge in het achterhoofd kon Lierse alleen maar tevreden zijn met de drie punten, maar de thuisploeg had het o zo moeilijk om een opening in de zwart-witte muur te vinden. Een kopbal van Milos Maric belandde naast Abdel Wahed mikte een vrije trap in het zijnet, al hadden de fans en de stadionspeaker dat anders gezien.

Mohamed Dahmanebesloot dan om een hoofdrol op te eisen in het degradatieverhaal. De Algerijnse Fransman knalde net voor rust de 0-2 op de Japanse knie van Kawashima en pakte na de pauze een oerdomme tweede gele kaart voor spelbederf.

De numerieke meerderheid gaf Lierse een boost aan vertrouwen. Een onzichtbare Tomasz Radzinski besloot van dichtbij nog in de Tsjechische armen van Radek Petr, maar Lance Davids liet het Lisp wel ontploffen. Na een een-tweetje tussen Wesley Sonck en Radzinski knalde de Zuid-Afrikaan het leer droog in het hoekje: 1-1.

Magere verjaardagstaart

Lierse rook bloed en probeerde de Panda’s meteen helemaal af te maken, maar een doelpunt van Sonck werd afgekeurd voor buitenspel en een poging van Sonck raakte niet voorbij het bezoekende sluitstuk. Ook een slotoffensief met Peter Kovacs leverde niets meer op. Het zal een magere verjaardagstaart worden op het Lisp.

Met nog twee speeldagen te gaan blijven Lierse en Eupen dus zij aan zij in het klassement. Het team van Albert Cartier heeft wel een extra streepje achter de kolom met overwinningen. En met wedstrijden tegen Anderlecht en KV Mechelen (Eupen) en Lokeren en Club Brugge (Lierse) wordt het voor beide ploegen nog aarstmoeilijk om punten te paken.

Herbeleef Lierse SK - Eupen

Vooraf