Datum: 05/03/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Daknam
Lokeren niet zonder slag of stoot voorbij Zulte Waregem
Nico Wieme
| 0 reacties
Lokeren niet zonder slag of stoot voorbij Zulte Waregem
Foto: © SC

Lokeren heeft Zulte Waregem verslagen en verstevigt hierdoor zijn positie in de top zes. De zege kwam wel moeizaam tot stand en was te danken aan een razendsnelle start. Na de rust had Lokeren het zelfs tegen tien bezoekers niet onder de markt.

Peter Maes wijzigde het team dat twee geleden op Club Brugge de boot inging op twee posities: de herstelde Barry Boubacar Copa nam zijn plaats onder de lat weer in ten nadele van Jugoslav Lazic en Alfred Finnbogason – goed voor een doelpunt in Jan Breydel – verdrong Benjamin Mokulu naar de bank. Bij Zulte Waregem dropte Hugo Broos Thomas Matton en Moussa Traoré in de basiself.

Blitzstart Lokeren

Na amper tien minuten zat Lokeren al op rozen. De eerste aanval was er meteen één uit het boekje. Ivan Leko kopte een voorzet van Nill De Pauw panklaar voor de voeten van Finnbogasonen de Ijslander knalde kurkdroog binnen. Even later verslikte Sammy Bossut zich bij het inwerpen van de bal, waardoor Benjamin De Ceulaer oog in oog met de bezoekende doelman verscheen. De Lokerse pocketspits nam het geschenk in dank aan.

Iets over het kwartier kreeg Habib Habibou de kans om zijn team terug in de match te brengen. Jérémy Taravel hield Jonathan Delaplace in een soort kunstgreep en ref Sam Loeman wees naar de stip. Copa redde de zwak getrapte strafschop van de Franse spits. Na die razendsnelle start verdween de vaart uit het spel. Beide teams bezondigden zich aan nogal wat fouten.

In het slot van de eerste periode drong Zulte Waregem nog eens aan. Copa toonde aan dat hij ook dit seizoen punten kan pakken voor Lokeren. De Ivoriaan hield Habibou enkele keren van een doelpunt. Finnbogason kreeg aan de overkant nog een kans, maar trapte dit keer nipt naast.

Numerieke minderheid niet zichtbaar

Zulte Waregem begon de tweede helft zoals Lokeren de eerste aanving. Matton nam een perfecte voorzet van Traoré mooi op de slof en Copa stond aan de grond genageld. Kort daarop hingen de bordjes ei zo na terug in evenwicht. Van een bijna-climax ging het naar een anticlimax. Miguel Dachelet pakte zijn tweede gele kaart van de match en mocht vroegtijdig gaan douchen.

Ondanks de numerieke minderheid groef de fusieploeg zich niet in. Matton knalde staalhard naast en Copa mocht blij zijn dat zijn beoordelingsfout bij een vrijschop van diezelfde Matton geen tegendoelpunt opleverde. Lokeren geraakte niet meer in zijn normale spel. De nervositeit uit de tribunes straalde af op het spel van de thuisploeg. De thuisploeg kwam echter niet meer in de problemen en verstevigt door deze zege zijn positie in de top zes.

Herbeleef Sporting Lokeren - Zulte Waregem

Vooraf