Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Standard op schema voor play-off I, fans eisen hoofdrol op
Fabian Morren

Standard heeft een levensbelangrijke zege behaald in de Waalse derby tegen Charleroi. De Rouches wonnen met 0-2 in het Stade du Pays en klimmen naar de zesde plaats. Standard mag weer luidop dromen van de play-off I.

De eerste helft stond in het teken van de Standard-fans. Die vonden het leuk om vuurpijlen te gooien naar het doel van Charleroi-keeper Rudy Riou. Scheidsrechter Frank De Bleeckere legde de wedstrijd tien minuten stil. Steven Defour en Franck Berrier waren razend op hun eigen supporters.

Op het moment dat de match werd stilgelegd stond Standard al op een geruststellende 0-2-voorsprong. Die hadden de bezoekers deels zelf afgedwongen, maar ook De Bleeckere hielp een handje. De ref zag een strafschop nadat Tchité over de eigen voeten struikelde. De spits nam het geschenk in dank aan en verdubbelde de voorsprong, die Jelle Van Damme eerder op het scorebord had gezet.

Van Damme kopte in de 18de minuut al Standard op voorsprong, na een prima hoekschop van Franck Berrier. De Franse middenvelder, die tegen Club Brugge nog op de bank begon, speelde overigens een zeer sterke wedstrijd.

Tennisballen
In de tweede helft beperkte Standard zich tot het controleren van de wedstrijd. Charleroi kon op geen enkel moment de drie punten van de Luikenaars nog in gevaar brengen. De supporters van Charleroi hadden nog wel een verrassing in petto. In het slotkwartier gooiden ze allemaal tennisballen op het terrein. Daardoor lag de wedstrijd weer even stil.

Ook nadien bleven ze hun ongenoegen uiten. Uiteindelijks laagden de supporters erin om een hek te breken. Sommigen liepen het veld op. Het is symbolisch voor het seizoen van Charleroi. Van goed voetbal was er nooit sprake. De Zebra's zijn na deze nederlaag definitief veroordeeld tot het spelen van de Best of Five.