Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Goor behoedt thuisploeg van nieuwe nederlaag
Onbekend Onbekend

Na een zinderende slotfase kregen we uiteindelijk toch geen winnaar in de wedstrijd tussen Germinal Beerschot en KV Mechelen. Na 87 minuten leek invaller Diabang daar wel voor te zorgen voor de bezoekers, maar ervaren rot Bart Goor besliste daar toch nog anders over. 1-1.

Germinal Beerschot nam het zaterdag op tegen KV Mechelen. De ploeg van trainer Jacky Mathijssen kampte al met een overvolle ziekenboeg en moest daar nu ook nog MacDonald aan toevoegen. Marc Brys moest het tegen zijn ex-ploeg stellen zonder Javier Chen. De Belgische Taiwanees werd in de basiself vervangen voor Ghomsi.

In een weinig hoogstaande eerste helft waren het de bezoekers die het best begonnen aan de wedstrijd. Standard-huurling Benteke ging op wandel in het strafschopgebied, maar Kagelmacher hielp zijn ploeg overeind. Enkele minuten later nam Gorius een vrijschop, maar de bal spatte tegen het doelhout.

De eerste doelpoging van de thuisploeg kwam op naam van Haroun, maar de middenvelder kon zijn schot onvoldoende kracht geven. Het tempo in de wedstrijd zakte zienderogen door de vele overtredingen. Op het half uur ging aanvaller Custovic neer in het strafschopgebied na een duel met Ghomsi. De thuisploeg zag er een strafschop in, maar scheidsrechter Wouters zag er geen graten in.

Zinderende slotfase

In de tweede helft zagen we veel goede wil bij beide ploegen maar de kansen bleven schaars. Zoals zo vaak was het wachten op een beslissing in de absolute slotfase van de wedstrijd. Zowel Marc Brys als Jacky Mathijssen gingen vol voor de drie punten.

Na 87 minuten leek KV Mechelen aan het langste eind te trekken. Invaller Diabang leek op weg om de man van de wedstrijd te worden nadat ie doelman Kaminski vloerde met een overhoeks schot. Germinal Beerschot leek opnieuw tegen een nederlaag aan te kijken, maar ervaren rot Goor besliste daar anders over. Het Kiel ontplofte en het gelijkspel werd gevierd als een overwinning.

KV Mechelen doet hierdoor wel een slechte zaak voor Play-Off 1. Malinwa ziet door de overwinning van Standard op Charleroi, de Rouches over zich springen naar plaats zes. Germinal Beerschot is door dit ene punt zo goed als zeker van een nieuw seizoen op het hoogste niveau en verzekerde zich van een plaats in Play-Off 2.