gntKAA Gent
cerCercle Brugge
Datum: 12/03/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Jules Ottenstadion
Gent doet gouden zaak op voorlaatste speeldag
Melissa Maes
| 0 reacties
Gent doet gouden zaak op voorlaatste speeldag
Foto: © SC

AA Gent doet een gouden zaak door de drie punten thuis te houden. Door het verlies van Genk en het gelijkspel van Anderlecht komen de Buffalo’s dichter bij de nummers een en twee.

Aanvallend spel van Gent

AA Gent begon aanvallend aan de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie. Na zeven minuten werd hun offensieve spel beloond met een 1-0-voorsprong. Smolders sprong het hoogst aan de tweede paal na een hoekschop en bracht zo de bal terug voor doel, Mboyo kopte van dichtbij de bal in doel.

De rode draad in de eerste helft bleef de druk van de Buffalo’s. Af en toe kon Cercle Brugge de druk opvoeren zonder enig resultaat. De grootste kans voor de Bruggelingen kwam er na een verdedigingsfout van Suler. Papa Sene leek verbaasd wanneer hij alleen voor Gent-doelman Boeckx kwam en duwde de bal tegen de keeper.

Gent bracht het leukste voetbal in de eerste helft. Met dominant voetbal gingen ze verdiend met de voorsprong naar de kleedkamers. De supporters waren tevreden over het wedstrijdverloop en maakten er een feestje van in het Jules Ottenstadion.

Gent blijft controleren

Het was opnieuw Gent die voor de meeste dreiging zorgde in de tweede periode. Ilombe Mboyo en Elimane Coulibaly waren de Gentse jagers van dienst. De gevaarlijkste man van Cercle Brugge was Papa Sene. Ook in de tweede helft kwam hij alleen voor Boeckx, maar hij werd terecht buitenspel gevlagd. Cercle was verbeten op zoek naar de gelijkmaker, maar daardoor pakten ze drie terechte gele kaarten.

Het was bibberen en beven tot aan het einde, maar Gent verdiend de drie punten. Cercle Brugge had het goed voor maar was te zwak om echte kansen af te dwingen.

De supporters kregen vijf minuten voor tijd de tussenstanden te horen van Anderlecht en Genk. De sfeer kon niet meer kapot in het stadion en de Gentenaars gaan feestend naar huis.

Herbeleef KAA Gent - Cercle Brugge