Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Regenboogstadion
STVV definitief gered na winst
Michiel Derwael

Sint-Truiden won een uiterst teleurstellende wedstrijd op het veld van Zulte Waregem met 1-2. Aanvankelijk leek het erop dat beide ploegen tevreden waren met een gelijkspel, maar uiteindelijk gingen de Kanaries met de drie punten naar huis.

Het was aan de wedstrijd te zien dat beide ploegen niets meer te verliezen hadden. Beide ploegen konden er geen interessant duel van maken. Pas Na twintig minuten in de tweede helft brak de wedstrijd open.

De Kanaries scoorden op korte tijd tweemaal. Dufer sneed van rechts naar binnen om dan vervolgens met links de bal in de linkerbovenhoek te knallen. Schouterden maakte niet veel later de 0-2 en bracht STVV op rozen. Vijf minuten voor tijd kon Zulte Waregem de aansluitingstreffer maken via Vandenbroeck.

STVV had in de openingsfase de wedstrijd onder controle, maar kon geen kansen creëren. Zulte Waregem kreeg enkele goede vrije trappen, maar Van Der Jeugt was alert op de pogingen van Matton.

Door de winst is Sint-Truiden zeker van het behoud in eerste klasse. Voor Zulte Waregem kan het seizoen niet vlug genoeg voorbij zijn. Ook vandaag presteerden de troepen van coach Hugo Broos ondermaats.