Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Jan Breydel
Cercle bezorgt buur Club heel wat kopzorgen
Fabian Morren

Cercle Brugge heeft de derby tegen Club gewonnen met 3- 1. Blauw-zwart begint zo met een erg matige 3 op 9 aan de competitie. Voor Cercle is het de eerste zege van het seizoen.

De eerste kans was meteen goed voor een doelpunt. Renato Neto kopte een hoekschop voorbij Stijn Stijnen. Club reageerde via een bedrijvige Ivan Perisic, maar de Kroaat vond Bram Verbist op zijn weg. Ryan Donk kopte aan de eerste paal dan weer nipt naast. Cercle prikte regelmatig tegen. Owusu had ook een prima mogelijkheid, maar hij was iets te zelfzuchtig en krulde de bal naast.

Club drong Cercle in het begin van de tweede helft terug en dat leverde na een tijdje ook de gelijkmaker op. Owusu trapte naast de bal en Carl Hoefkens kon profiteren. Maar net op het moment dat de 'bezoekers' de wedstrijd in handen hadden, liep Perisic tegen een domme tweede gele kaart aan. De Kroaat liet zich duidelijk vallen in het strafschopgebied en mocht gaan douchen van scheidsrechter Nzolo.

Nauwelijks bekomen van die opdoffer slikte Club een tweede tegendoelpunt. Boi trapte de bal heerlijk in het hoekje. Blauw-zwart was aangeslagen en kreeg nog een derde goal om de oren. Uitgerekend Bernt Evens gaf zijn ex-club de doodsteek. In blessuretijd kreeg ook Kouemaha nog rood vanwege een kopstoot.