Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Achter de Kazerne
Mechelen verslaat Lierse in fel bevochten duel
Maarten Verhoeven

Mechelen begon goed en kwam via Cordaro op voorsprong. In de tweede helft scoorde Kovacs de verdiende gelijkmaker. Gorius besliste in de slotfase de match.

Maarten Verhoeven vanuit Mechelen

Beide ploegen kwamen met goede intenties uit de kleedkamer en probeerden al combinerend tot kansen te komen. KV Mechelen nam onder impuls van Gorius en Destorme de wedstrijd in handen. Dat mondde na een dik kwartier uit in een doelpunt. Iddi loodste Cordaro door de Lierse-verdediging en die werkte proper af.

Lierse-coach Chris Janssens greep nog voor de rust in en wisselde Dequevy voor Kovacs. Lierse kwam meteen beter in de wedstrijd. Renard had een goede redding in huis op een schot van Claasen. De daaropvolgende hoekschop werd door Frans via Renard tegen de lat gekopt. Op slag van rust kon Mechelen nog enkele keren dreigen. Malinwa ging al bij al verdiend rusten met een 1-0 voorsprong na een felle eerste helft die goed op en neer ging.

Gorius doet het weer

Lierse begon sterk aan de tweede helft. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Kovacs kwam goed inlopen op een voorzet van Sonck en knikte binnen. Sonck probeerde het kort daarna zelf, maar via een Mechels been ging de bal nipt voorlangs. Een knappe uithaal van Destorme verdiende aan de overkant wel een beter lot. De match kon nu beide kanten uit. Gorius haalde zwaar uit en Vandenbergh besloot in de rebound op de paal.

Mechelen ging in de slotfase op zoek naar een opening in de Lierse-defensie. Het was wachten op een ingeving van kapitein Gorius. De Fransman slalomde zich een weg doorheen de verdediging en maakte knap af. Met dat doelpunt schonk hij Mechelen een fel bevochten zege tegen een moedig strijdend Lierse.