Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Het Kuipje
Corstjens veroordeelt Charleroi tot Play-downs
Nico Wieme

Charleroi heeft een unieke kans laten liggen om alsnog het behoud af te dwingen. Tot twee minuten voor tijd zag het er nog naar uit dat de bezoekers nog hoop mochten koesteren om zich rechtstreeks te redden, maar een magistraal schot van Wouter Corstjens smoorde die hoop in de kiem.

Voor Westerlo stond er niets meer op het spel. Charleroi van zijn kant geloofde, na de uitspraak van het BAS dat de match tegen Cercle nu toch moet herspeeld worden, opnieuw volop in zijn kansen op het behoud in de Pro League. De Carolo’s, onder leiding van Tibor Balog, trokken meteen ten aanval. Bart Deelkens moest op al zijn kunnen een beroep doen om pogingen van Tormena Ederson en Hernan Losada onschadelijk te maken.

Westerlo kon daar bijzonder weinig tegenoverstellen. Rudy Riou moest gepast tussenkomen op een harde knal van Rachid Farssi. Voor het overige was het al Charleroi wat de klok sloeg. Pogingen van Ederson, Onur Kaya en Tamir Cahalon misten echter precisie. Met meer geluk dan kunde haalde de thuisploeg de rust met een brilscore.

Jan Ceulemans was duidelijk niet tevreden met wat zijn team voor de rust op de mat legde. De Westerlocoach liet Dieter Dekelver en Jef Delen in de kleedkamer. Daniel Chavez en Geoffrey Cabeke waren hun vervangers. De dubbele wissel bracht meteen meer vaart in het Westelse spel. Chavez en Ellenton Lilliu lieten aanvankelijk na om de 1-0 op het bord te trappen.

Kantelmoment

Die voorsprong kwam er dan toch. Lilliu mocht na een mistasten in de bezoekende defensie simpel een voorzet van Oleksandr Iakovenko tegen de touwen trappen. Lang kon Westerlo niet genieten van die voorsprong. Het inbrengen van Abraham Kudemor bleek een gouden zet van Balog. De Charleroi-invaller bracht zijn team langszij. Even later stonden de bezoekers zelfs op voorsprong toen Alessandro Cordaro een collectieve aanval mooi afrondde.

De hekkensluiter uit de Pro League leek op weg naar een zege en de mogelijkheid om de Play-downs te vermijden, maar daar stak Wouter Corstjens een stokje voor. Met een schitterend afstandsschot bezorgt hij zijn team een punt een de Carolo’s een nachtmerrie. De wedstrijd tegen Cercle doet er niet veel meer toe. Charleroi zal als laatste de reguliere competitie eindigen en kan zijn hachje redden in ‘The best of five’ tegen Eupen.