Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel
Verbist gunt Club geen punt, Mechelen behoudt maximum
Manuel Gonzalez

KV Mechelen heeft na een gekke wedstrijd waarin ref Verbist een hoofdrol speelde met 1-2 gewonnen bij Club Brugge. Malinwa houdt daarmee het maximum van de punten. Club blijft verweesd achter na drie nederlagen in de eerste vier partijen.

Club startte het best, maar na 18 minuten schoot Van Hoevelen de bal na een hoekschop tussen de benen van Stijnen binnen.

Blauw-zwart probeerde meteen te reageren, Dalmat was twee keer gevaarlijk maar zonder succes. Op de tegenstoot kan Wilmet weg glippen, Blondel liep hem aan en incasseerde daarvoor zijn tweede gele kaart. Gorius zette zich achter de bal en schoot de strafschop binnen: 0-2.

Twee minuten voor de pauze werd Akpala in het straatje gestuurd maar op het moment dat hij wil afdrukken maakte Van Hoevelen een charge. Scheidsrechter Verbist wuifde de Brugse claims weg. De rust werd bereikt met een 0-2 score.

In de tweede helft zette Club alles op alles. Van der Heyden werd gewisseld voor Geraerts en Koster ging achterin met drie man op man spelen. In de 52ste minuut kon Vargas de bal centeren, Akpala tikte binnen maar het werd doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Wat Club ook probeerde, het zat niet mee voor blauw-zwart.

In de 66ste minuut viel de verdiende aansluitingstreffer dan toch. Na een hoekschop van Dalmat werkte Vargas de bal zowaar met het hoofd binnen: 1-2. Club drukte Mechelen met een man minder helemaal weg. Zeven minuten voor tijd krulde Vargas een vrijschop op de paal, Dalmat schoot in de rebound naast.

Mununga kon zich ook nog een keer doorzetten in de zestien van Brugge, maar werd door een mogelijk foutieve tackle van Hoefkens van de bal gezet. .

Hiermee start Club het seizoen met drie nederlagen in vier wedstrijden. Net als tegen Dinamo Minsk blies Club in de tweede helft zijn tegenstrever weg, zelfs met één man minder. Maar een efficiënt KV Mechelen speelde de partij slim uit en heeft na vier speeldagen knap het maximum van de punten.