Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Kehrweg Stadion
Genk neemt makkelijk de maat van Eupen
Ruben Philippe

Racing Genk heeft het maximum van de punten weten te behouden op het veld van Eupen. De ploeg van Vercauteren haalde het makkelijk met 1-4. Eupen moest nog een hele tweede helft met 10 man verder spelen.

Beide ploegen konden geen beroep doen op hun vaste spits. Zo was Mathhias Lepiller onbeschikbaar voor Eupen, terwijl Jelle Vossen ook niet aan de aftrap kwam bij Genk. Bij de thuisploeg werden hun twee nieuwkomers Camara en Hima meteen in de ploeg gedropt. Bij de Limburgers mocht Marvin Ogunjimi, door het ontbreken van Vossen, nog eens in de basis starten.

De bezoekers startten zeer hevig aan de partij. Barda kreeg al na enkele seconden een uitstekende mogelijkheid, maar de Israëliër wist niet te scoren. Drie minuten later testte ook Ogunjimi de vuisten van Petr. Na een kwartier spelen werd de druk van Genk ook omgezet in doelpunten. Kevin De Bruyne zette een mooie aanval op vanop links, hij dribbelde zijn tegenstander in de wind en zag nadien Camara een eigen doelpunt scoren. De nieuwkomer gleed de bal in eigen doel. Meteen daarna moest Barda geblesseerd gewisseld worden. Zo moest Vossen sneller dan voorzien in de ploeg komen.

De topschutter van Genk scoorde bijna meteen na zijn invalbeurt. Hij kwam net een teen te kort na opnieuw een knappe actie van De Bruyne. Ook thuisploeg Eupen moest al vroeg wisselen. Nieuwkomer Hima bleek fysiek nog niet in orde, hij werd vervangen door Marko Obradovic. Eupen kreeg bijzonder weinig voor mekaar. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de goal opnieuw aan de overkant viel. Tözser, vandaag nog vader geworden, trapte een vrije trap meteen richting de goal. Doelman Petr loste de bal waardoor Torben Joneleit de bal binnen prikte.

Danny Ost zag zijn jongens toch nog enkele kansen bij mekaar voetballen. Thibault Courtois stond echter pal. Ook de vrije trap van Milicevic kon het doel net niet vinden. Vijf minuten voor tijd werd de situatie helemaal penibel voor Eupen. Olivier Vinamont pakte in twee minuten evenveel gele kaarten. Eupen moest zo de hele tweede helft met tien spelers voort.

Dat brak de thuisploeg meteen na rust zuur op. Eerst hield Petr Buffel nog van de 0-3, maar enkele tellen later was het wel raak. Tözser bracht een hoekschop kort naar Vossen, die verlengde tot bij Joneleit. De verdediger scoorde zo van dichtbij zijn tweede van de avond.

Eupen moest nadien de kelk tot op de bodem ledigen. Ogunjimi kopte na een snelle uitbraak, en een schitterende safe van Courtois, nog tegen de paal. Vossen was echter goed gevolgd om de 0-4 tegen de touwen te prikken. Door dit doelpunt wordt Vossen de nieuwe topschutter na Carcela. Eupen kon toch nog de eerredder maken. Invaller Obradovic glipte door het centrum van de verdediging en liet Courtois kansloos achter. Meteen daarna hield Courtois Obradovic van zijn tweede treffer.

Beide ploegen sleepten zich achteraf naar het einde van de wedstrijd. Eupen probeerde met de moed der wanhoop nog een keer te scoren, maar tot grote kansen kwam de thuisploeg niet meer. Matoukou was nog dicht bij een doelpunt maar Petr wilde zich niet nog eens laten passeren.

KRC Genk blijft door deze zege aan de leiding in het klassement met het maximum van de punten. Eupen blijft geslagen achter op de laatste plaats met 0 op 12.