lokSporting Lokeren
andAnderlecht
Datum: 21/08/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Daknam
Anderlechtse 'invallersploeg' maakt indruk
Anderlechtse 'invallersploeg' maakt indruk
Foto: © SC

Anderlecht begon met een onuitgegeven opstelling aan de wedstrijd tegen Lokeren en dat loonde zelfs, want de ploeg toonde frisheid en technisch vernuft. Het versloeg Lokeren, dat ook een resem kansen bijeen voetbalde, met 0-3.

Ariël Jacobs is onvoorspelbaar en dat bewees hij zaterdagavond nog maar eens door zes van zijn titularissen van tegen Belgrado op de bank te posteren. Bernardez, Kanu, Marecek, Chavarria, Kljestan en Rnic mochten in hun plaats opdraven.

En de 'invallers' van Anderlecht begonnen gretig aan de wedstrijd. Voor velen van hen was het dé kans om Ariël Jacobs van hun kwaliteiten te overtuigen. En dat was te zien aan het spel. Geen slordigheden zoals woensdag bij Anderlecht, maar verzorgd en technisch voetbal op de korte ruimte.

Vooral Guillaume Gillet profiteerde van het feit dat hij nog eens op het middenveld mocht opdraven om zich te profileren. Regelmatig verscheen hij voor doel en de beste kans in de eerste twintig minuten was ook voor hem, maar in plaats van zelf te trappen probeerde hij het leer nog breed te leggen. De foute keuze zo bleek.

Mooie combinaties

Anderlecht had doorlopend veldoverwicht en legde ook een paar bijzonder geslaagde combinaties op de mat. Even leek het dat Lokeren ging komen opzetten, maar toen sloegen de Brusselaars ongenadig toe via Kljestan.

Bernardez stuurde met een schitterende lange pass Gillet diep en die verstuurde een even mooie voorzet richting penaltypunt. Daar kwam de Amerikaanse middenvelder van Sporting goed ingelopen en via de grond kopte hij de bal in de verste hoek.

Lokeren kwam er in die eerste helft weinig aan te pas, maar toch één superkans voor de Waaslanders: De Pauw kopte van dichtbij staalhard naar de hoek, maar Proto kon met een heel goede reflex de bal uit zijn doelmond ranselen.

Doodsteek

Lokeren kwam beter uit de kleedkamer en kon zelfs voor het eerste grote doelgevaar zorgen. De Pauw ging alleen op Proto af, maar deze hield voor de tweede keer - tegen dezelfde tegenstander - zijn netten schoon.

Even later zat de bal er dan wel in. Weliswaar aan de overkant. Boussoufa werd aangespeeld, maar gleed helemaal weg. Vanop de grond kon de kleine Marokkaan met een ultieme beenveeg toch nog Kanu bedienen en die fusileerde van dichtbij Copa. De doodsteek voor Lokeren!

Proto onklopbaar

Toch hadden de Waaslanders nog genoeg kansen om er minstens eentje in het net te leggen. Mokulu (2x) en De Pauw mochten vrij op Proto afstormen, maar die had zo'n dag waarop alles lukte. Met een paar fantastische reddingen hield hij zijn netten schoon.

Langs de andere kant toonde Anderlecht zich efficiënter. Alhoewel de ingekomen Lukaku een niet te missen kans eerst nog verprutste, kon Anderlecht toch een derde keer scoren. Boussoufa werd door De Roover neergetrokken, een duidelijke penalty. Bous zette zich zelf achter de bal en schoot onhoudbaar binnen.

Anderlecht voetbalde nog een handvol kansen bij elkaar, maar Gillet en Suarez toonden zich niet zuiver genoeg. Al bij al verdiende Lokeren een doelpunt, ware het niet dat Proto zich vandaag onklopbaar voelde. Gillet bewees zaterdag ook dat hij Anderlecht goede diensten kan bewijzen op het middenveld.

Herbeleef Sporting Lokeren - Anderlecht