Datum: 28/08/2010 20:00
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Lotto Park
Slap Anderlecht kan Bossut amper verontrusten

Anderlecht vond in zijn thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem geen antwoord op de verdedigende opstelling van de West-Vlamingen. Lang was er bijna niets te zien. Enkel het slot leverde nog wat spektakel op. Geen revanche dus voor de landskampioen en 0-0.

Anderlecht moest in de eerste wedstrijd na de grote ontgoocheling het eigen moraal weer opkrikken. Jacobs veranderde op twee posities zijn elftal van tegen Partizan. Kouyaté en Mazuch kregen rust, in hun plaats Marecek en Bernardez. Bij Zulte Waregem keerden Meert en Hyland terug in het team, Nfor en Chevalier moesten plaats ruimen.

Als het de bedoeling was dat paarswit in de eerste helft de frustraties van zich voetbalde, dan kwam het toch bedrogen uit, want behalve enkele halve kansen en steriel veldoverwicht kon de landskampioen niet overtuigen.

Het begon nochtans goed met een door de verdediging slalomende Suarez, maar daarna bleef het gevaar van Anderlechtse kant beperkt tot enkele afstandsschoten van Lukaku en Polak.

Hetzelfde gold voor Zulte Waregem. Habibou en Hyland probeerden het van buiten het strafschopgebied, maar Proto was daarmee niet te verrassen. Al bij al een flauwe bedoening in die eerste helft dus en de rust werd dan ook bereikt met een logische 0-0.

Treurnis gaat door

Wie dacht dat de tweede helft wel beterschap zou bieden, kwam fameus bedrogen uit. Integendeel, waar er in de eerste helft nog sporadisch doelgevaar was, moesten we het in de tweede helft stellen met enkele slappe kopballen van Polak en Suarez en een heet standje na een voorzet van Gillet waarop D'Haene de bal spectaculair kon wegwerken.

Boussoufa was een schim van de beslissende figuur die hij normaal gezien is en Biglia ontbreekt duidelijk nog wat matchritme. De vormcrisis waarin Lukaku verkeert, draagt natuurlijk ook niet bij aan spectaculair voetbal.

Zulte Waregem had na 75' zelfs de beste kans van de wedstrijd aan de voet, maar oog in oog met Proto trapte hij de bal in het zijnet. En dan, met het scoreloos gelijkspel in zicht, schoot Anderlecht ineens wakker.

Venijn in de staart

Biglia en Kanu vonden in dezelfde fase een sublieme Bossut op hun weg en Suarez trapte de rebound op de paal. Diezelfde Suarez trof even later opnieuw de paal en nog in diezelfde minuut kon Deschacht (jawel!) na een dribbel in de zestien net het gaatje niet vinden. En nog eens Suarez besloot onbegrijpelijk naast alleen voor Bossut. Alles in dezelfde minuut!

Zulte Waregem had een dubbele gordel voor de zestien aangelegd en kon rekenen op een zeer goede Bossut en kreeg dan ook waarvoor het duidelijk gekomen was: een punt. Anderlecht had enkel in de laatste tien minuten van de wedstrijd een antwoord op deze tactiek, maar zag al zijn pogingen stranden.