Datum: 29/08/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jules Ottenstadion
Ljubijankic doet Ottenstadion ontploffen
Nico Wieme
| 0 reacties
Ljubijankic doet Ottenstadion ontploffen
Foto: © SC

AA Gent leek lange tijd op een scoreloos gelijkspel af te stevenen en dat had het vooral aan zichzelf te danken. De Buffalo's verzuimden kans na kans af te maken tot Ljubijankic in de slotminuut het stadion deed ontploffen.

Francky Dury bracht in vergelijking met de Europese match tegen Feyenoord meer dan een halve nieuwe ploeg op de mat. Kenny Thompson, Roy Myrie, Bernd Thijs, Christophe Grondin, Yassine El Ghanassy en Elimane Coulibaly verdwenen om verschillende redenen uit de ploeg. Tim Smolders, Adriano Duarte, Stijn De Smet, Matija Skarabot, Shlomi Arbeitman en Zlatan Ljubijankic kwamen in hun plaats. Bij G. Beerschot namen Philippe Clement en Bavon Tshibuabua de plaats in van Wim De Decker en Justice Wamfor.

GBA begon niet onaardig aan de match, Gent had de midweekmatch duidelijk nog in de benen. Het eerste gevaar kwam iets voor het kwartier van de thuisploeg. Eerst ging Thomas Kaminski onder een hoekschop van Randal Azofeifa door, luttele tellen later moest De Smet aan de overkant een kopbal van Clement van de lijn halen.

Halfweg de eerste helft trokken de Buffalo’s het laken naar zich toe, al ging die storm snel weer liggen. Skarabot, Soumahoro en Smolders vonden telkens Kaminski op hun weg. Aan de overkant liet Adnan Custovic na om zijn ex-ploeg te nekken. Bojan Jorgacevic weerde de stiftbal van de Bosnische spits in hoekschop. Gent duwde het gaspedaal weer even in en Arbeitman slaagde er nog in om een loepzuivere voorzet van Azofeifa naast te koppen. Gezien het aantal doelrijpe kansen was de brilscore bij de rust verrassend.

In de tweede periode stak AA Gent een tandje bij. De bezoekers kregen het moeilijk en kwamen een aantal keer goed weg. Arbeitman en Ljubijankic vonden echter niet de weg naar doel. Ook De Smet illustreerde het gebrek aan scorend vermogen bij de Buffalo’s. Eerst zag de aanvallende middenvelder zijn schot via een bezoekend been naast hobbelen, daarna kopte de Gentspeler een haarfijne voorzet van Azofeifa onbegrijpelijk naast. Iets wat Stef Wils hem kort daarop nadeed.

De druk van Gent nam toe en Glen De Boeck bracht met Mark De Man een extra middenvelder in om de thuisploeg verder van zijn doel te houden. Die tactiek leek te gaan lukken tot Ljubijankic in de slotminuut alleen op Kaminski mocht afgaan en de bal beheerst over de uitkomende G. Beerschotkeeper in doel lobde. Zo kreeg Gent wat het verdient.

Herbeleef KAA Gent - Germinal Beerschot