Datum: 29/08/2010 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Het Kuipje
Vargas toont Club Brugge de weg
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Vargas toont Club Brugge de weg
Foto: © SC

Club Brugge heeft na de Europese kwalificatie in Minsk ook in België nog eens de armen in de lucht mogen steken. In een flauwe wedstrijd leidde Vargas blauw-zwart naar de zege.

Adrie Koster begon door de blessure van Joseph Akpala en de schorsing van Dorge Kouemaha met een onuitgegeven voorlinie. Ivan Perisic moest de leemte in de spits opvullen. Mohamed Dahmane en Stefan Scepovic bleven aan de bank gekluisterd.

Vroege voorsprong

Club Brugge was na de Europese kwalificatie in Minsk ook in België aan bevestiging toe na de uiterst zwakke competitiestart. Dan kon de wedstrijd in het Kuipje ook niet beter beginnen voor blauw-zwart. Na twee minuten flikkerde de 0-1-voorsprong al op het scorebord. Ronald Vargas werkte in twee tijden een snelle vrije trap van Vadis Odjidja voorbij Yves De Winter.

Met Günther Vanaudenaerde, Elrio Van Heerden en Daniël Chavez heeft Westerlo drie ex-spelers van Club Brugge in zijn rangen. Het trio beloofde spektakel, maar dat kwam er hoegenaamd niet. Westerlo voetbalde veel te traag en kwam voorin veel te kort met Liliu en de onzichtbare Chavez.

Paolo Henrique raakte toch nog speelgerechtigd en begon op de bank, maar de Braziliaan is nog niet 100 procent. De lokroep om aanvallende versterking klinkt luid. Van Heerden was de enige die voor de rust in buurt van Stijn Stijnen kwam, maar de Zuid-Afrikaan is duidelijk geen kopbalspecialist.

Minsk

Het moet zijn dat de verre reis naar Minsk nog in de benen zat, want Club Brugge paste zich aan het gezapige tempo van de thuisploeg aan. Toch had het na een kwartier 0-2 moeten staan. Vadis verstuurde Perisic. De Kroaat omspeelde De Winter, maar wachtte dan te lang om de bal in het mandje te leggen. Vanaudenaerde zorgde ervoor dat de match nog niet was afgelopen.

Ook in de tweede helft liet Perisic een grote kans liggen. Na een mooi een-tweetje met Vargas verscheen hij opnieuw alleen voor De Winter. Deze keer stak hij het leer naast de kooi van de Westelse doelman. Dan was Vargas doeltreffender. Karel Geraerts kopte een vrije trap van Wilfried Dalmat tot bij de Venezolaan. De Winter werd van dichtbij geklopt.

Boeken dicht en een makkelijke zege voor Club Brugge, dacht iedereen. Toch was het nog zweten voor Adrie Koster op de bank. Met een heerlijke knal bracht Christian Brüls terug vuur in een heel lang slaapverwekkende vertoning. Westerlo voetbalde echter te onzorgvuldig om de Brugse zege nog in gevaar te brengen. Perisic miste in de toegevoegde tijd nog een derde kans.

Herbeleef Westerlo - Club Brugge