Germinal Beerschot
chaCharleroi
1-0
Datum: 11/09/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Zeven minuten extra tijd worden Charleroi fataal
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Zeven minuten extra tijd worden Charleroi fataal
Foto: © SC

Germinal Beerschot heeft zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. Na een tumultueuze wedstrijd krulde Adnan Custovic in de 96ste minuut de winnende goal tegen de netten. Charleroi eindigde de wedstrijd met negen man.

Germinal Beerschot-voorzitter Herman Kesters verkondigde deze week dat de beste transfer misschien wel het feit was dat de club geen ‘gekke transfer’ had gedaan. Een ander feit is dat de Antwerpse club toch o zo moeilijk kansen creëert.

In de eerste vijf competitiewedstrijden hadden de Ratten slechts één keer kunnen scoren. En ook tegen Charleroi was het in de eerste helft zweten en zwoegen om een kans bij elkaar te spelen. Ook al was het initiatief duidelijk voor de thuisploeg.

Een bedrijvige Bavon Tshibuabua tekende voor de beste mogelijkheid. De Congolees werd alleen richting doel gestuurd, maar besloot pal op de vuisten van Cyprien Baguette.

Een afwachtend Charleroi was voor rust nog het dichtst bij een doelpunt. Hernan Losada was mild voor zijn ex-club en mikte een afvallende bal in de tribunes. Onur Kaya dwong Thomas Kaminski met een precies geplaatste vrije trap tot een knappe parade.

In de tweede helft zag het er lange tijd naar uit dat Germinal Beerschot opnieuw zou afstevenen op een gelijkspel. Custovic verzamelde deze keer wel een handvol kansen, maar raakte in eerste instantie niet verder dan het dak van het doel en de paal. Ook Faris Haroun en Junior Negrao kregen hun pogingen niet binnen het kader.

Na rode kaarten voor Hernan Losada en Hervé Kagé moest Charleroi in een tumultueus slot met negen man verder. Het werd de Karolo’s uiteindelijk fataal. In de zeven minuten extra tijd krulde Custovic de winning goal heerlijk in de verste hoek voorbij Baguette. Voor de Serviër zijn eerste van het seizoen.

Bij Charleroi lag iedereen tegen de vlakte. Trainer Jacky Mathijssen werd na een opstootje nog naar de tribune gestuurd.

Herbeleef Germinal Beerschot - Charleroi