Datum: 11/09/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Sonck bezorgt Lierse in extremis eerste punt
Bram Coenen
| 0 reacties
Sonck bezorgt Lierse in extremis eerste punt
Foto: © SC

Lierse heeft vanavond tegen AA Gent zijn eerste punt van het seizoen behaald. Nieuwkomer Wesley Sonck bezorgde de Pallieters in extremis de gelijkmaker.

Aimé Anthuenis bracht bij Lierse meteen 4 van de 6 nieuwkomers aan de aftrap. Zo vormden Mattia Notari en Kurt Van Dooren het nieuwe centrale duo. Verder mochten ook Peter Kovacs en Wesley Sonck meteen op een basisplaats rekenen. Voorin mocht ook verrassend Gunther Thiebaut starten. Ook bij AA Gent stonden de 2 nieuwkomers meteen in de basis. Mario Baric en Wallace Fernando Pereira moesten de defensie versterken.

Vroege goal

Lierse bepaalde het spelbeeld in de openingsfase, maar het was wel Gent dat al snel op voorsprong kwam. Randall Azofeifa speelde knap Stijn De Smet vrij en die bediende de vrijstaande Yaya Soumahoro. De Ivoriaanse spits twijfelde niet en knalde de bezoekers meteen op voorsprong. Lierse was na die snelle openingsgoal niet van slag en prikte meteen tegen via kersverse aanwinst Sonck. Die knalde de bal echter pal op Bojan Jorgacevic. Ook Joeri Dequevy, Tomasz Radzinski en nieuwkomer Kovacs zorgden voor gevaar, maar Gent kon steeds rekenen op een betrouwbare Jorgacevic.

Net na het halfuur was het dan toch prijs voor de thuisploeg. Dequevy stuurde Sonck diep en die aarzelde niet en knalde staalhard voorbij Jorgacevic in doel. Lierse was gelanceerd, maar net nadien kwam Gent toch opnieuw op voorsprong via De Smet. Net voor rust kwam de thuisploeg zelfs nog goed weg wanneer eerst Soumahoro met een kopbal en Yassine El Ghanassy met een afstandsschot net geen doel troffen. Net na de rust had Gent overigens opnieuw een bijzonder grote kans op de 1-3. Elimane Coulibaly miste echter onbegrijpelijk oog in oog met Eiji Kawashima. Gent had het nu beter onder controle en dreigde wat later opnieuw via Azofeifa. Opnieuw stond Kawashima attent te keepen. Lierse kwam nadien bijzonder goed weg toen Benjamin Nicaise zich van zijn slechtste kant liet zien met een elleboogstoot op El Ghanassy. Ref Christof Virant hield de kaarten echter onbegrijpelijk op zak.

Sonck in extremis

Lierse leek dood te zitten en Gent controleerde vrij makkelijk. In de toegevoegde tijd bezorgde Wesley Sonck zijn ploeg in extremis echter nog een verdiend gelijkspel. De ingevallen Mohamed El-Gabas stuitte eerst nog op Jorgacevic, maar in de rebound prikte Sonck zijn tweede van de avond tegen de touwen. Voor de Pallieters meteen het eerste punt na hun terugkeer in eerste klasse. Gent komt op een gedeelde derde plaats met Kortrijk en KV Mechelen.

Herbeleef Lierse SK - KAA Gent