zwaZulte Waregem
eupEupen
Datum: 11/09/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Regenboogstadion
Eupen graait eerste punt mee bij Zulte Waregem
Nico Wieme
| 0 reacties
Eupen graait eerste punt mee bij Zulte Waregem
Foto: © SC

Eupen heeft zijn allereerste punt op het hoogste niveau beet. De ploeg uit de Oostkantons speelde 0-0-gelijk bij Zulte Waregem. Voor de fusieploeg een ontgoochelend resultaat na een slaapwekkende vertoning.

Eupen heeft de punten dringend nodig na een nul op vijftien, maar dat was niet te merken aan de intenties waarmee de nieuwe coach Eziolino Capuano zijn team het veld op stuurde bij Zulte Waregem. De bezoekers gaven niet de indruk om voor de drie punten te gaan, maar de fusieploeg speelde te traag en onzorgvuldig om de noodlijdende Duitstaligen uit verband te spelen.

De Eupense nieuwkomer Marcus Diniz toonde zich een meerwaarde, want Mahamadou Habibou geraakte nauwelijks voorbij zijn belager. Het thuispubliek kraaide niet bepaald van de pret en moest zich tevreden stellen met enkele halve kansen van Rémy Maréval en Habibou. Die laatste scoorde weliswaar twee keer, maar evenveel keer ging het feestje niet door wegens buitenspel. Op het einde van de eerste helft had Alessandro Iandoli de openingstreffer voor Eupen aan de voet, maar een thuisverdediger stak er nog een voetje tussen.

Na de pauze viel er nog minder te beleven dan in de eerste helft. De hoogtepunten speelden zich vooral naast het terrein af waar bezoekend coach Capuano de show stal met een Italiaanse commedia dell’arte. De bezoekers staken de neus niet meer aan het venster, de troepen van Bart De Roover kwamen niet verder dan schuchtere pogingen van Jeremy Bokila, David Vandenbroeck en Stijn Minne.

Scheidsrechter Philippe Flament liet de toeschouwers vijf minuten extra genieten van dit slaapverwekkende schouwspel. Meer dan een schot van invaller Zakaria Gueye zat er niet in, waardoor de wedstrijd eindigde zoals hij begon.

Herbeleef Zulte Waregem - Eupen