Datum: 18/09/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Jan Breydel
Wederoptredende Iachtchouk knijpt Kanaries dood
Nico Wieme
| 0 reacties
Wederoptredende Iachtchouk knijpt Kanaries dood
Foto: © SC

Cercle Brugge heeft verdiend gewonnen van Sint-Truiden. De Limburgers klommen tweemaal op voorsprong, maar dan ontbond de wederoptredende Oleg Iachtchouk zijn duivels en bezegelde met een hattrick het lot van de Kanaries.

Bob Peeters wijzigde zijn team op twee plaatsen na de 2-0-nederlaag bij Standard. Lukas Van Eenoo en Denis Viane namen de plaats in van de geblesseerden Tony Sergeant en Nuno Reis. Bij STVV verschenen dezelfde elf aan de aftrap die in Anderlecht hun meerdere moesten erkennen.

Wervelende eerste helft

Van een studieronde was absoluut geen sprake, want op de klok was minuut vijf nog niet verstreken of er hingen al twee doelpunten tegen de touwen. Pape Abdou Camara bracht Sint-Truiden met een simpele binnentikker op aangeven van Ibrahima Sidibé op voorsprong, maar nog geen twee tellen later wiste Bernt Evens de Truiense voorsprong al uit.

Vervelen deden de toeschouwers zich geenszins. Cercle nam het voortouw en dat resulteerde in enkele kleinere kansen. Reynaldo (tweemaal), Van Eenoo en Boi fusilleerden binnen dezelfde actie het doel van Sven Van Der Jeugt, maar het STVV-sluitstuk stond telkens pal. Wat niemand verwachtte, gebeurde toch. Op een schaarse bezoekende uitbraak vond Marc Wagemakers Camara voor doel en de STVV’er nette zijn tweede van de avond.

Driewerf Iachtchouk!

De thuisploeg trok na die onverdiende achterstand alle registers open en claimde tot tweemaal toe een strafschop na duwfouten op Reynaldo en de ingevallen Oleg Iachtchouk. De Oekraïner had er genoeg van en vond dat hij zijn publiek wel eens mocht verwennen bij zijn eerste optreden van het seizoen. Op slag van rusten kopte de Cerclespits een voorzet van Van Eenoo binnen.

Na de pauze ging het festival Iachtchouk gewoon door. De verloren zoon mocht alleen op Van Der Jeugt afgaan, zette de STVV-doelman op het verkeerde been en plaatste de bal mooi in de hoek. De Oekraïner kwam nu pas goed op dreef, want een kwartier later bezegelde hij het lot van de Kanaries helemaal door een bal in één tijd binnen te knallen.

Twee doelpunten achterstand was te veel voor de Limburgers. Wagemakers en Sidibé probeerden het nog wel, maar het geloof in een punt was er niet meer. Cercle houdt verdiend de drie punten in Brugge en heeft er met Iachtchouk een prijsschutter bij.

Herbeleef Cercle Brugge - STVV