eupEupen
Germinal Beerschot
Datum: 18/09/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Kehrweg Stadion
Germinal Beerschot klopt onmachtig Eupen op Stayen
Bram Coenen
| 0 reacties
Germinal Beerschot klopt onmachtig Eupen op Stayen
Foto: © SC

Germinal Beerschot is vanavond met 0-1 gaan winnen op bezoek bij Eupen. Op Stayen zorgde Faris Haroun in een kansenarme wedstrijd voor de enige treffer van de avond.

Voor de gelegenheid was Eupen uitgeweken naar het naburige Sint-Truiden om zijn 'thuismatch' tegen Germinal Beerschot af te werken. Eupen-coach Ezio Capuano hield vast aan zijn elftal dat vorige week nog een punt veroverde tegen Zulte Waregem. Glen De Boeck bracht bij Germinal Beerschot Vusumuzi Nyoni en Mark De Man in de ploeg ten nadele van Bavon Tshibuabua en Guillaume François.

Kil Stayen

In een bijzonder kil aandoend Stayen met amper toeschouwers was de eerste kans voor Kevin Vandenbergh. De spits knalde echter pal op doelman Thomas Kaminski. Nadien was nog amper wat te beleven in de eerste helft. Eupen had wel het iets betere van het spel, maar slaagde er amper in om mogelijkheden te creëren. Langs Germinal Beerschot-zijde was het al helemaal huilen met de pet op.

Op het halfuur was er dan toch wat animo te beleven, zij het wel langs de zijlijn waar Eupen-coach Capuano flink tekeerging tegen de vierde scheidsrechter. Wat niemand voor mogelijk hield gebeurde vlak voor rust dan toch. Adnan Custovic kopte de bal mooi tot bij Faris Haroun. Die kapte zich knap voorbij bewaker Marcus Deniz en knalde staalhard via de paal de openingstreffer voorbij een kansloze Radek Petr.

Capuano bracht bij de start van de tweede helft Freddy Mombongo in de plaats van Enes Saglik, maar veel zoden bracht dat voorlopig niet aan de dijk. Eupen probeerde wel druk te zetten, maar verder dan enkele schuchtere pogingen kwam het voorlopig niet. Ook de bleke Vandenbergh werd naar de kant gehaald voor José Espinal en Eupen kwam nu toch eens serieus dreigen. Pieter-Jan Monteyne tikte Marko Obradovic duidelijk aan in het strafschopgebied en mocht scheidsrechter Johan Verbist danken dat hij de bal niet op de stip legde.

Onmachtig Eupen

Eupen probeerde de bezoekers wel terug te dringen, maar creërde toch o zo moeilijk kansen. De thuisploeg probeerde het dan maar met hoge ballen, maar daar had de grote Philippe Clement geen enkele moeite mee. De bezoekers leken makkelijk stand te houden, maar kwamen net voor affluiten toch nog goed weg wanneer Gary Kagelmacher op de lijn nog net een kopbal van de ingevallen Yacine Hima kon ontzetten. In de slotfase werd Deniz nog terecht uitgesloten voor het uitdelen van een karatetrap aan Haroun, maar de zege van Germinal Beerschot kwam niet meer in gevaar.

Germinal Beerschot pakt zo zes op zes en rukt in het klassement op naar een voorlopige negende plaats. Eupen blijft troosteloos onderin hangen met slecht één punt.

Herbeleef Eupen - Germinal Beerschot