Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge na rust makkelijk langs Eupen
Fabian Morren

Club Brugge heeft een makkelijke zege behaald tegen Eupen. Blauw-zwart won in het eigen Jan Breydelstadion met 4-0. Eupen beëindigde de wedstrijd met negen.

Club Brugge had het in de eerste helft wel niet zo makkelijk met de bezoekers. De kansen waren vrij schaars. In de openingsfase kon enkel Dorge Kouemaha dreigen met een kopbal. De Kameroener had van trainer Adrie Koster de voorkeur gekregen op Wilfried Dalmat. Eupen probeerde zelfs mee te voetballen en onder meer Saglik waagde zich zelfs aan een doelpoging.

Op het einde van de eerste helft dreigde Club toch wat meer. Nabil Dirar kwam dicht bij de openingstreffer, maar miste van dichtbij. Bovendien moest Eupen met tien verder na een te late tackle van Obradovic op Vadis Odjidja.

Koster greep tijdens de rust in en gooide Dalmat in de strijd, ten koste van Marcos. Een extra aanvallende troef dus, waarmee de coach van blauw-zwart zijn intenties meteen duidelijk maakte. Club zette nog meer druk naar voor en dat leverde uiteindelijk ook de 1-0 op. Een knap schot van Odjidja belandde achter doelman Petr, die te ver uit zijn doel stond.

Vadis Odjidja heeft zelfvertrouwen te koop en de middenvelder tekende ook voor de 2-0. De Eupen-defensie kreeg de bal niet goed weg en Odjidja knalde de 2-0 binnen. Vanaf dan was de veer bij de bezoekers helemaal gebroken en trof Club nog twee keer raak. Eerst scoorde invaller Lestienne op aangeven van Perisic en nadien scoorde ook Carl Hoefkens nog vanaf de stip. Het was Marcus Diniz die de overtreding maakte op de doorgebroken Perisic. De verdediger van Eupen daardoor voor de tweede keer op rij al een rode kaart.