Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Guldensporenstadion
Westerlo pakt drie punten tegen offensief Kortrijk
Benny Gillain

Kortrijk verspeelde vanavond 3punten tegen Westerlo. De thuisploeg zette nog alles op alles in de tweede helft, maar kon een nederlaag niet vermijden.

Westerlo kwam naar het Guldensporenstadion met een overwinning tegen Lierse op zak, terwijl Kortrijk overdreven met 3-0 verloor van Anderlecht.

Kortrijk was dus op zoek naar eerherstel en Westerlo wou dezelfde lijn doortrekken.  Westerlo begon het beste aan de wedstrijd en kwam snel op voorsprong door een schot van Iakovenko. Westerlo speelde tactisch sterk en alle pionnen stonden goed opgesteld. Kortrijk kon geen vuist maken en pas in de 20ste minuut kon de thuisploeg dreigen.

Kansen van Rossini en Mboyo werden niet afgemaakt en Kortrijk moest oppassen voor de Westelse counters.  Net voor het halfuur vergrootten de bezoekers hun voorsprong. Een vrije trap van Iakovenko werd door Corstjens tegen de netten gejaagd.

Slechts enkele minuten later legde scheidsrechter Verbist de bal op de stip en Rossini legde hem knap in de hoek. Kortrijk kwam terug tot 1-2 en was naarstig op zoek naar de gelijkmaker.

Voor het rustsignaal kon Kortrijk echter geen bakens meer verzetten en bleef het bij die 1-2. Na de rust regende het kansen voor de thuisploeg. Mboyo, Rossini, De Beule en Carevic gingen elk hun kans maar zonder succes.

Mboyo zocht steeds het hoofd van Rossini bij zijn voorzetten, maar diens vizier was niet goed ingesteld vanavond. Met nog twintig minuten te gaan, kwam Westerlo nog eens dreigen. Van Heerden werd gelanceerd, maar werd goed weggezet door Belhocine, waardoor het schot van Van Heerden veel kracht verloor en Verbauwhede de bal maar had op te rapen.

Kortrijk was nadien baas in huis en drukte Westerlo nu helemaal weg, de spanning was te snijden in het stadion, de supporters geloven er nog in en ook naast het veld ging assistent-coach Yves Vanderhaeghe zijn boekje te buiten, waardoor hij de tribune werd ingewezen.

Ceulemans gooide er ook nog Annab in de plaats van Iakovenko, maar ook die kon niet meer voor dreiging zorgen.

Kortrijk kreeg nog vijf minuten extra en zette alles op alles maar De Winter en co overleefde de storm vrij makkelijk. In de laatste minuut van extra time kwam Verbauwhede mee opzetten bij een hoekschop, El Araichi kopte, maar bracht geen gevaar voor De Winter.

Westerlo ging zo aan de haal met de 3 punten en komt zo tot op 2 punten van Kortrijk in het klassement. Kortrijk wordt voorbijgestoken door Club Brugge dat de top-6 indringt.