Datum: 22/09/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen geeft volle buit uit handen
KV Mechelen geeft volle buit uit handen
Foto: © SC

Cercle Brugge is op een diefje een punt gaan halen op Malinwa. In de eerste helft kwamen de Bruggelingen er niet aan te pas en Mechelen had bijna doorlopend het betere van het spel. Toch konden Owusu en Neto vroege goals van Wilmet en Gorius uitwissen.

Bob Peeters gooide zijn ploeg op drie plaatsen om. Reis, Owusu en de dit seizoen debuterende Wang kwamen in de ploeg. Bij KV Mechelen mocht Benteke voor het eerst dit seizoen in de basis beginnen.

2-0 na kwartier

Veel hielp het niet, want al na vier minuten stond de ploeg van Bob Peeters op achterstand. Mooie aanval wel van KV Mechelen: Benteke met een knap hakje tot bij Mununga die de bal in de zestien zwierde. Daar kwam Wilmet aangestormd en met de nodige hulp van de ongelukkige Cornelis kon hij de bal voorbij Verbist duwen.

Cercle probeerde het initiatief over te nemen, maar bij de eerste de beste counter van Malinwa stond het 2-0. En hoe! De bedrijvige Wilmet slingerde een voorzet naar de tweede paal. Daar stond Gorius op een meter of twaalf te wachten en die nam het leer binnenkant voet in één keer op de slof. Recht in de hoek en Verbist had weeral geen verhaal, wondermooie goal.

Chinese vrijwilliger

Wat Cercle in die eerste helft op de mat legde rechtvaardigde die achterstand ook. Heel bleekjes, de ploeg van Bob Peeters. De Cercle-coach had dat ook in de mot en haalde na exact een half uur zijn Chinese vrijwilliger, Yang Wang, al naar de kant voor Oleg Iachtchouk.

Maar ook die kreeg de motor niet aan de gang gezwengeld. Cercle was vooral aanvallend heel onmondig. KV verdedigde heel kort op de man en bij noodsituaties stond daar nog altijd de Bosnische tank genaamd Boris Pandza, bejubeld om zijn goals, maar defensief ook onwrikbaar. De rust werd dan ook behaald met een 2-0-stand.

Mechelen laat zich ringeloren

KV Mechelen kwam uit de kleedkamer met de intentie om vlug een derde goal te maken, maar Benteke, Buyens en Geudens kregen de bal niet in het net. En opeens kwam daar uit de heldere avondlucht zowaar een doelpunt voor Cercle gevallen. Cornelis zette voor en daar kwam Owusu al glijdend aan. Hij verdween samen met het leer in doel.

En geheel tegen het spelbeeld in kwam Cercle zelfs op gelijke hoogte. Na heel wat geharrewar in de zestien van KV belandde de bal voor de Portugese voeten van Neto. En die fusileerde van kortbij Renard. Cercle hield de wedstrijd nu gesloten en KV kwam niet meer aan grote kansen. En kreeg dus niet wat het eigenlijk verdiende.