Datum: 22/09/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse sprokkelt een punt met tien
Dennis Smeyers
| 0 reacties
Lierse sprokkelt een punt met tien
Foto: © SC

Tegen een zwak Anderlecht slaagde promovendus Lierse er vanavond in zijn tweede punt te behalen. Wie anders dan Wesley Sonck redde de Lierse meubels

De landskampioen deelde van bij het begin de lakens uit, maar ontwikkelde daar niet meteen een verschroeiend tempo voor. Mbark Boussoufa was het gevaarlijkst in de slotfase, zijn vrije trap ging niet zo ver naast.

In de twintigste minuut dan toch een klein beetje opwinding; Romelu Lukaku’s doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel en Wesley Sonck schoot van ver gevaarlijk op doel. Wat later herhaalde de spits dat kunstje weer.

Op het halfuur kwam Anderlecht dan plotseling op kousenvoeten op voorsprong. Kawashima kon een mooie vrije trap van Boussoufa niet klemmen, en na heel wat geharrewar vlamde de moederziel alleenstaande Ondrej Mazuch het leer tegen de netten.

De Pallieters stelden daar een vrije trap van Benjamin Nicaise tegenover, maar Proto kon die eenvoudig uit zijn doel ranselen. Wat later kreeg Lukaku zijn eerste echte kans, maar Kawashima ging goed plat.

Vlak voor het rustsignaal trapte Boussoufa de eerste echt geslaagde aanval van de landskampioen op de keeper, en werd de onopvallende Kovacs aangelopen door Deschacht. Lier schreeuwde om rood, maar scheidsrechter Vervecken liet voortspelen.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet; Anderlecht bleef baas zonder echt door te drukken. Scheidsrechter Vervecken gaf het Lierse publiek dan zelf maar een reden om kabaal te maken. Wanneer De Graef de doorgebroken Lukaku probeerde af te stoppen, zichtbaar geen sinecure, viel hij met zijn arm op de bal en beïnvloedde hij zo het spel. Het verdict volgde meteen: rode kaart.

Anderlecht liep nu bijna verloren in de ruimte die Lierse na de rode kaart liet vallen en kwam steeds meer opzetten. Suarez, door Jacobs op het middenveld geposteerd, bestookte van ver de Lierse goal.

Het slotkwartier ging in, en wat niemand kon voorspellen gebeurde; Kovacs kreeg de bal tot bij Sonck en die bewees dat hij maar een waterkansje nodig heeft om er eentje in het mandje te leggen: 1-1.

De Brusselaars moesten nu komen, maar slaagden er niet in een degelijke kans af te dwingen tegen tien gemotiveerde Lierenaars. Het stadion bruiste en Eric van Meir, in pak, blonk. De Lierse muur barstte en brokkelde af, maar breken deed hij niet. In Lier viert men vanavond een tweede puntje.