chaCharleroi
lieLierse SK
Datum: 25/09/2010 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Kovacs bezorgt Lierse eerste driepunter
Bram Coenen
| 0 reacties
Kovacs bezorgt Lierse eerste driepunter
Foto: © SC

Lierse heeft vanavond zijn eerste driepunter van het seizoen veroverd. De Pallieters gingen winnen op het veld van het geteisterde Charleroi met 0-1 dankzij een doelpunt van Peter Kovacs.

Lierse moest het vanavond nog steeds doen zonder de geblesseerde Tomasz Radzinski. Ook verrassend genoeg geen Wesley Sonck in de basiself, die niet speelklaar was geraakt. In zijn plaats mocht Jurgen Cavens nog eens starten. Bij Charleroi kon nieuwbakken trainer Laszlo Csaba geen beroep doen op ondermeer doelman Cyprien Baguette en Onur Kaya.

Kil Stade du Pays

In een bijzonder matig wedstrijdbegin was de eerste kans voor de thuisploeg. Moussa Gueye kon zijn kopbal echter niet kadreren. Nadien dreigde ook Hernan Losada eens, maar Eiji Kawashima stond paraat. Er was weinig te zien op het veld, en ook in de tribune was er weinig animo. De Charleroi-aanhang liet duidelijk zijn afkeer merken tegenover het beleid van de familie Bayat en bleef massaal afwezig.

Lierse onderging het spel in de beginfase, maar kon iets voor het halfuur toch een eerste keer dreigen via Cavens. De spits draaide knap weg van zijn bewaker, maar zijn schot ging net over de kruising. Nadien herstelden de Pallieters het evenwicht, maar toch mocht het Orlando iets voorbij het halfuur danken dat het 0-0 bleef. De voor de geblesseerde Gueye ingevallen Jérémy Serwy zonderde de Braziliaan af voor doel, maar die talmde veel te lang en besloot uiteindelijk nogal lullig op Kawashima. Net voor rust kon Cavens nog eens dreigen na mistasten in de Charleroi-defensie, maar ook hij miste de nodige precisie zodat we gingen rusten met een billijke 0-0.

Targetman Kovacs

Charleroi kreeg in de tweede helft wel de eerste mogelijkheid via Alessandro Cordaro, maar toch kwam Lierse steeds beter in de match. Het drukte Charleroi stilaan tegen het eigen doel en net voor het uur wist het zelfs de score te openen. Garry De Graef verstuurde vanop links een magistrale voorzet en targetman Peter Kovacs kon aan de eerste paal makkelijk zijn eerste treffer voor de Pallieters binnen koppen.

Lierse controleerde nadien de wedstrijd makkelijk. Charleroi probeerde wel wat druk te zetten, maar slaagde daar amper in. Het waren zelfs de bezoekers die nog dicht bij de 0-2 waren. Frederik Frans kopte een corner in doel, maar ref Gerd Bylois had vooraf een duwfout gezien. Net daarna moesten de bezoekers met tien verder nadat Joeri Dequevy zich revancheerde op de enkels van Cordaro. Bylois aarzelde niet en gaf de flankspeler terecht rood.

De bezoekers kwamen echter nooit meer in de problemen en komen dankzij deze eerste zege van het seizoen op gelijke hoogte met Charerloi in het klassement. Bovendien nadert het tot op twee punten van Sint-Truiden.