Germinal Beerschot
cluClub Brugge
Datum: 26/09/2010 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
G. Beerschot krijgt Club op de knieën
Nico Wieme
| 0 reacties
G. Beerschot krijgt Club op de knieën
Foto: © SC

Club Brugge is de verliezer van het weekend. De Bruggelingen verloren in extremis bij Germinal Beerschot en doen daarmee een slechte zaak in de stand. De Antwerpse fusieploeg kan weer wat vrijer ademen.

Bij Germinal Beerschot betaalden de gebroeders Monteyne het gelag voor de nederlaag bij Zulte Waregem. Prince Nyoni en Victor Wanyama waren de flankverdedigers tegen Club. Bij de bezoekers liet Adrie Koster Nabil Dirar op de bank ten voordele van Wilfried Dalmat.

De thuisploeg begon gretig aan de match en zette snel druk op de bezoekers. Echt uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Faris Haroun zette Geert De Vlieger wel een keer aan het werk. Blauw-zwart kwam moeilijk tot combineren en moest het hebben van enkele afstandsschoten van Dalmat en Vadis Odjidja.

Overwicht verzilverd

Iets over halfweg de eerste helft miste Dorege Kouemaha dé kans om Club op voorsprong te brengen. Na een lange ren van Dalmat leek de Kameroener te gaan scoren, maar Thomas Kaminski weerde zijn kopbal met het been. Het was slechts uitstel van executie.

Blauw-zwart was nu baas en na een heerlijke aanval stuurde Karel Geraerts de bal in één tijd naar Ivan Perisic. De Kroaat omspeelde Philippe Clement en liet diezelfde Geraerts toe om centraal voor de doel de bal binnen te lopen. Vijf minuten voor de pauze ontsnapte Germinal Beerschot aan een dubbele achterstand. Marcos Camozzato vond aan de verste paal Perisic, maar weer had Kaminski een goede parade in huis om zijn ploeg van verder onheil te behoeden.

Na de pauze ging Club op zijn elan voort, maar bij de eerste tegenprik van de thuisploeg was het bijna kassa. Bart Goor kreeg een voorzet van Haroun onvoldoende op het hoofd en zag de bal voorlangs hobbelen. De Rattten vatten hierdoor moed en bij de bezoekers ging de concentratie naar beneden. Halfweg de tweede periode viel dan toch de gelijkmaker. Junior Diaz ontzette een voorzet van Daniel Cruz in de voeten van Haroun en die liet De Vlieger het nakijken.

Deksel op de neus

De thuisploeg voelde dat er meer inzat en drukte het gaspedaal in. Club wankelde en kreeg nog het deksel op de neus. Na een te korte terugspeelbal van Geraerts bediende Goor Haroun die snel Junior Negrao het straatje instuurde. Alleen voor De Vlieger miste de Braziliaan niet. Germinal Beerschot doet een goede zaak in de stand, Club ziet de concurrentie verder uitlopen en volgt nu al op twaalf punten van leider KRC Genk.