Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent zet STVV probleemloos opzij
Fabian Morren

AA Gent heeft de nederlaag tegen Lokeren doorgespoeld met een relatief makkelijke thuisoverwinning tegen Sint-Truiden: 2-0.

Sint-Truiden speelde een flauwe eerste helft in het Ottenstadion. Gent was de betere ploeg en kreeg ook kansen. Sven Van der Jeugt gaf echter geen krimp, tot kort voor de rust. Eerst redde hij nog de poging van Stijn De Smet, maar in de rebound kon De Smet alsnog scoren. De thuisploeg ging zo met een verdiende voorsprong rusten.

In de tweede helft gooide STVV-coach Guido Brepoels er met Hervé Onana nog een extra spits in, maar ook die wissel zorgde niet voor de kentering. Gent bleef alles goed onder controle houden en verdubbelde ook zijn voorsprong. Conte kreeg de bal met wat geluk tot bij Coulibaly en de sterke spits vloerde Van der Jeugt een tweede keer. In de slotfase moest Van der Jeugt zijn team nog enkele keren behoeden voor een zwaardere nederlaag.