Speeldag: Eindronde: Finale (Terug)
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent klaart de klus en mag Europa in
Fabian Morren

AA Gent is nu helemaal zeker van het Europese ticket. Na de heenwedstrijd (1-5) won het ook de return tegen Cercle Brugge: 2-1.

Veel kon AA Gent vooraf niet meer gebeuren. De Buffalo's hadden de heenwedstrijd met 1-5 gewonnen. Cercle moest in het Ottenstadion dus al vijf keer scoren. Dat had ook Bob Peeters begrepen en de coach van Cercle Brugge besloot om enkele jonge spelers hun kans te gunnen. AA Gent-trainer Trond Sollied deed dat niet en liet zijn sterkhouders wél spelen.

Op het veld was dat verschil echter niet zo opvallend. Cercle klom in de eerste tien minuten zelfs op voorsprong. Dompig, die nog eens zijn kans kreeg, scoorde op aangeven van Honour Gombami. Echt aangeslagen was Gent niet en na een halfuur stond het weer gelijk. Na een overtreding van Dompig op El Ghanassy maakte Mboyo vanaf de stip de gelijkmaker.

In de tweede helft drukte Gent door, op zoek naar de 2-1. Ljubijankic, Mboyo en El Ghanassy lieten het echter na om te scoren. Zoals wel vaker viel het doelpunt nog bijna aan de overkant. Kevin Janssens besloot op de paal. Een minuut later bezorgde Mboyo met zijn tweede van de middag Gent alsnog een nieuwe zege.

Eindronde: Finale (Terug)