kvkKV Kortrijk
lieLierse SK
0-1
Brecht Capon (pen) 54'
1-1
Datum: 30/07/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk en Lierse openen met gelijkspel
Sam Soetaers
| 0 reacties
Kortrijk en Lierse openen met gelijkspel
Foto: © SC

Kortrijk en Lierse beginnen de competitie met een gelijkspel. Een gelijkspel waar vooral de thuisploeg tevreden mee mag zijn.

Kortrijk moet dit seizoen het vertrek van Kums en De Beule zien op te vangen, terwijl Lierse hoopt dat Janssens minstens evengoed gaat doen dan zijn voorganger Trond Sollied. Beide ploegen waren dus gebaat met een goede competitiestart.

Lierse kwam niet onaardig voor de dag, maar kon niet beletten dat de eerste kans van de wedstrijd voor de thuisploeg was. Kawashima moest al zijn kunnen tonen op een schot van Pavlovic. Het begin van een aantrekkelijke eerste helft met kansen langs beide kanten. Zo verschenen Maric en Kovacs alleen voor Van Hout, maar de doelman van Kortrijk wist stand te houden.

Lierse drong aan en kwam uiteindelijk ook op voorsprong. Maric zijn vrije trap botste voorbij Van Hout in doel. Kortrijk kreeg nog enkele kansen op de gelijkmaker, al slaagde er niemand in die te benutten. Het slechte nieuws bij de bezoekers was dat Thompson al na een halfuur spelen het veld geblesseerd moest verlaten.

Kortrijk moest dus in de tweede helft op zoek naar minstens een goal. Dat werd er niet makkelijker op als Nfor al snel werd uitgesloten na een rode kaart voor een elleboogstoot aan Pavlovic. Maar ondanks die man minder slaagde de thuisploeg er toch in om langszij te komen.

Vandooren beging hands in de eigen zestien en Capon miste de daaropvolgende strafschop niet. De tweede helft had duidelijk minder om het lijf dan de eerste. El-Gabas had nog de beste kans in de tweede helft. Hij zag zijn schot via de lat over doel gaan. Zo moeten beide ploegen vrede nemen met een gelijkspel.

Herbeleef KV Kortrijk - Lierse SK