Datum: 15/10/2011 20:00
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Achter de Kazerne
Tien van Cercle verdedigen voorsprong met succes

Cercle Brugge heeft dankzij twee doelpunten in de eerste helft de drie punten meegenomen uit Mechelen. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar deed er weinig mee. Ze kregen dan ook een lesje in efficiëntie van de West-Vlamingen.

Johan Walckiers in Mechelen

Na een tiental minuten de kat uit de boom te hebben gekeken en een flauw kopballetje van Vidarsson te moeten ondergaan, raakte KV Mechelen op stoom. Gorius - net terug uit blessure - verdeelde en pakte ook uit met een gevaarlijke vrijschop die Verbist maar net in corner kon duwen. Ook Destorme dreigde na een hoekschop van zijn Franse kapitein, maar zijn schot in één tijd ging hoog over.

Drie goals in tien minuten
Het doelpunt van Cercle Brugge viel dan ook uit een staalblauwe hemel. De bal bleef hangen in de zestien en belandde voor de voeten van Neto die met een pegel onder Renard de 0-1 aantekende. En vier minuten later kreeg Mechelen een nieuwe opdonder. Rudy opende nog maar eens zijn schijnbaar bodemloos vat schijnbewegingen en draaide Ghomsi tureluurs. Zijn schot werd nog gepakt door Renard, maar Vetokele was goed gevolgd om de rebound binnen te duwen.

En het ging snel in die eerste helft. Nog eens drie minuten later en een paar gezangen van de Mechelen-supporters dat ze 'spitsen willen zien' kreeg Malinwa een penalty na een duwfout van Cornelis op Gorius. En natuurlijk zette de Fransman de elfmeter zelf om, al zat Verbist nog wel met een handje tussen zijn plaatsbal.

De Maneblussers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar de vele ballen die in de zestien werden gepompt hadden niet veel succes, ook omdat er geen echte aanvaller tussen de lijnen stond. En ook de batterij aan slechte passes en controles hielp de thuisploeg niet echt vooruit. Het publiek kon het allemaal niet echt smaken.

Geen inspiratie
Het spelniveau werd er niet beter op in de tweede helft. Het was vooral KV dat het initiatief nam, maar daar weinig mee kon doen. Een kwartier ver in de tweede helft moest Cercle dan met tien man verder nadat Neto zijn tweede gele kaart incasseerde. Marc Brys reageerde door zowel Vandenbergh als Oliveira het veld in te brengen. Een echte spits dus en een vrijschopspecialist.

Het haalde echter niets uit. KV speelde te stroef en de verdediging van Cercle hield vrij makkelijk stand. Wel werd hen een penalty onthouden toen Vandenbergh tegen de grond werd gelopen. Een gebrek aan inspiratie deed de thuisploeg de das om. De tien van Cercle moesten zich zelfs niet dubbelplooien om de drie punten mee naar huis te nemen. De Mechelaars blijven achter met 1 op 18.