Speeldag: Speeldag 10
Stadion: King Power at Den Dreef
Resem doelkansen leveren slechts 1 punt op voor OHL en Westerlo
Robby Morren

OH Leuven en Westerlo hielden mekaar in evenwicht in een aangenaam kijkstuk met twee ploegen die er vol voor gingen. Beide ploegen creëerden een pak doelrijpe kansen maar wisten slechts één keer te scoren.

Robby Morren in Leuven

OHL-coach Ronny Van Geneugden voerde enkele wijzigingen in de defensie door in vergelijking met de wedstrijd tegen AA Gent. Bij Westerlo hield Ceulemans Yulu-Matondo op de bank en mocht Juande in zijn plaats starten.

Het waren de bezoekers die zich in de openingsfase van de wedstrijd het gevaarlijkst toonden met rond het kwartier acties van Arbitman, Juande en Wils maar hun voorzetten werden telkens onderschept. Na 22 minuten was het dan toch raak voor Westerlo: een vrije trap van Farssi werd door Wils doorgekopt op de lat maar een goed gevolgde Ngolok kon makkelijk binnentikken. Voor het eerst sinds eind augustus scoorde nog eens een andere speler dan Arbitman een doelpunt voor Westerlo. Arbitman was er na 26 minuten nochtans zelf dichtbij toen hij de 0-2 heel nipt naast kopte.

OH Leuven had voldoende kansen om te scoren. De Vriese kwam centimeters te kort om zijn voet tegen een voorzet van Azevedo te krijgen en hetzelfde gold voor Rutyinx op een voorzet van Remacle. Geraerts kon een schot van Raymaekers bijna in doel deviëren maar deed dit te zwak.

Strafschopfase
Even na het halfuur barstte een geweldig fluitconcert los toen Remacle in de zestienmeter neerging en ref Van De Velde de bal niet op de stip legde. Op slag van rust hadden beide ploegen nog een uitstekende mogelijkheid door blunders. Eerst ging doelman Kaminski in de fout ging maar Farssi kon er niet van profiteren, daarna verloor Wils als laatste man de bal op de rand van de zestien maar ook hij kon opgelucht ademhalen.

Eénrichtingsvoetbal
OH Leuven begon zeer fel aan de tweede helft met Chuka in de plaats van Azevedo en belegerde het doel van de bezoekers. Remacle kon twee puike schoten afvuren maar telkens ging het leer naast, Deelkens ging in de fout toen hij een bal loste maar ook daar kon de thuisploeg niet van profiteren. Even later hield diezelfde Deelkens zijn ploeg tweemaal overeind met geweldige saves op schoten van De Vriese en Remacle. De wissel van Van Geneugden rendeerde halfweg de tweede helft want Chuka kon de gelijkmaker binnenkoppen na een voorzet van De Vriese.

Hoewel de gelijkmaker meer dan verdiend was, had Westerlo de unieke kans om de voorsprong te verdubbelen eerder al laten liggen. Arbitman werd alleen voor Kaminski vrijgespeeld maar plaatste de bal in het zijnet en kopte een puike voorzet in de handen van Kaminski. Dekelver had ook een doelpunt aan de voet maar hij had te veel tijd nodig en verloor de bal.

Annab
Jan Ceulemans bracht Lens Annab en die zorgde onmiddellijk voor meer gevaar. Hij toonde zich balvast en schudde enkele prima dribbels en passes uit zijn voetbalschoenen. In de slotfase slaagde geen van beide ploegen, ondanks nog enkele prima mogelijkheden, er nog in te scoren zodat de wedstrijd op 1-1 eindigde.

De 1-1 in deze zespuntenmatch is voor geen van beide ploegen geen goede zaak. Westerlo blijft zo steken op slechts 7 punten, OH Leuven heeft er 11 na 10 speeldagen.