Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Jan Breydel
Cercle kent geen problemen met zwak OHL
Tomas Taecke

Cercle zet zijn ongeslagen reeks zonder veel moeite voort. Ditmaal was een ontgoochelend OHL geen partij voor groen-zwart (2-0).

Het duurde 25 minuten vooraleer Cercle echt begon aan zijn thuisopdracht. Ook de Leuvense bezoekers lieten in de beginfase van de wedstrijd nauwelijks een goede combinatie noteren, op een ongevaarlijke vrijschop van Annys na.

Halfweg de eerste helft kreeg Cercle enkele goede kansen om de score te openen.   Kaminski reageerde goed op pogingen van Janssens en Cornelis (vrijschop), maar de grootste kans werd de nek omgewrongen door Iachtchouk. De middenvelder kon vanop dertig meter met de bal vrij op Kaminski drijven, maar hij verzuimde de doelman te verschalken.

Cercle nam het spel meer en meer in handen en werd vlak voor de rust voor het veldoverwicht beloond. Karel Geeraerts leed knullig balverlies waarvan Cercle optimaal profiteerde. Vetokele speelde Janssens mooi vrij, de Antwerpenaar lepelde de bal knap over Kaminski en opende de score voor de thuisploeg (1-0).

Vlak na de pauze liet dezelfde Janssens na de wedstrijd in een beslissende plooi te trappen. Na goed voorbereidend werk van D'Haene en Rudy kon hij van dichtbij vrij aanleggen, maar de middenvelder verzuimde de 2-0 op het bord te plaatsen.

OHL reageerde met een ver schot van Remacle. Verbist kon er nog net zijn hand tegen plaatsen en maakte zo de eerste noemenswaardige doelpoging van de Leuvenaars onschadelijk. Meteen erna had ook Amoah de gelijkmaker voor het inschieten. Cercle ontsnapte voor een tweede keer in evenveel minuten tijd.

Even later ontnam groen-zwart de bezoekers de moed die ze uit enkele kansen geput hadden. Na een knappe combinatie kon Van Eenoo oprukken. De invaller haalde verschroeiend uit en liet Kaminski geen kans vanop grote afstand (2-0).

Twintig minuten voor tijd dreigde OHL nog eens op vrijschop via Remacle. Verbist en de lat voorkwamen dat de bal in het kruis verdween. Aan de overzijde vergat Cercle de goed aangesneden voorzet van D'Haene binnen te duwen.

OHL maakte geen aanspraak meer op de aansluitingstreffer en ook Cercle leek genoegen te nemen met de 2-0. Groen-zwart komt na een nieuwe overwinning even naast Gent en Club Brugge op de tweede plaats.