Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Jules Ottenstadion
Lokeren wordt te laat wakker in Gent
Melissa Maes

AA Gent wint de derby tegen Lokeren.In de eerste helft stond de thuisploeg 2-0 voor, maar in de tweede periode liet Lokeren toch zijn tanden zien. Thijs besliste de match met zijn derde strafschop van dit seizoen.

Melissa Maes vanuit Gent

De eerste wedstrijd van de elfde speeldag was een derby tussen AA Gent en Lokeren. De supporters waren massaal afgezakt naar het Jules Ottenstadion en hielden zich warm door luidkeels te zingen en te springen.

Ook de spelers hadden het fris, dus kregen we meteen actie te zien. Na vijf minuten spelen stond de 1-0 al op het scorebord.  Jørgensen tikte makkelijk de bal voorbij Copa dankzij een flatertje van de Lokeren-goalie. Die stond veel te ver uit zijn doel.

De bezoekers zaten niet goed in de wedstrijd. Het kon slechts twee keer richting het doel van Jorgacevic oprukken, maar die liet geen bal passeren. Blauw-wit daarentegen ging wat vaker het doel van Copa opzoeken.

Op slag van rust wist Thijs de score te verdubbelen. Copa pakte eerst nog het schot van El Ghanassy en de rebound van Coulibaly. De bal kwam bij de achttienjarige Van Der Bruggen terecht die slim teruglegde naar Thijs.

Na bijna een kwartier spelen scoorde Lokeren. Het doelpunt van Harbaoui werd echter terecht afgekeurd voor handspel. Niet veel later wist dezelfde man wel de 2-1 tegen de netten te tikken. Jorgacevic wist eerst nog te redden, Arzo was verschalkt en dan moest Harbaoui maar simpel in doel leggen.

Lokeren begon voor meer druk te zorgen en de 2-2 zat er eerder aan te komen dan de 3-2. De Ceulaer trapte tegen de lat en zo kwam de thuisploeg nog goed weg. Het was letterlijk en figuurlijk bibberen voor de thuisfans.

Met iets minder dan tien minuten op de klok kreeg AA Gent een strafschop nadat Taravel een fout maakte op Brüls. Wie anders dan de ervaren Thijs plaatste de penalty mooi in doel. Lokeren werd te laat wakker om blauw-wit nog pijn te doen.