Datum: 30/10/2011 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Lotto Park
Lierse moet revanche Anderlecht ondergaan
Lierse moet revanche Anderlecht ondergaan
Foto: © SC

De bekernederlaag tegen Rupel Boom moest doorgespoeld worden en daar werd Lierse het slachtoffer van. Een in de eerste helft wervelend Anderlecht nam makkelijk afstand van de Pallieters dankzij doelpunten van Jovanovic, Gillet en Kljestan. Gillet deed er in de tweede helft nog een vierde bij.

Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht moest het voor de eerste keer stellen zonder Lucas Biglia die zich volgende week in Argentinië laat opereren aan de schouder. Lukas Marecek - door het bestuur al langer naar voor geschoven als de vervanger van Biglia - nam zijn plaats op het middenveld in. En die deed het niet onaardig. Na zeven minuten vond hij bij een vrije trap zelfs al een eerste keer het hoofd van Juhasz die overkopte.

Anderlecht loopt er door
Uitstel van executie voor Lierse dat echt wel op wankele benen stond te voetballen. Op de rechterflank etaleerde Suarez nog eens zijn klasse en zette met een prachtige schijnbeweging Gaxa in de wind. De Argentijn legde goed terug op Jovanovic, maar die verloor eerst de bal nog maar kreeg hem nogal knullig terug van Grncarov, die echt niet zijn beste wedstrijd speelde. Voor Jovanovic was het een koud kunstje om de bal in doel te leggen.

En een kwartier later was de wedstrijd al gelopen. Lierse zette de buitenspelval wijd open en Gillet maakte daar dankbaar gebruik van om Kawashima te omspelen en de 2-0 aan te tekenen. Goal nummer zes voor de Luikenaar die zich onmisbaar heeft gemaakt dit seizoen. Lierse speelde echter als een natte dweil. Geen gevaar vooraan en de verdediging zo lek als een zeef, want Jovanovic en Canesin hadden het al vroeger nog erger kunnen maken. De Serviër raakte zelfs de paal alleen voor Kawashima.

Lierse moest de prijs betalen voor de uitschakeling in de Beker, want Anderlecht drukte door. Gillet - op het toppunt van vertrouwen - zorgde er met een sublieme pass voor dat Canesin kon doorlopen. De Braziliaan legde breed naar de mee opgerukte Kljestan en het stond 3-0.

Nummer 7 voor Gillet
Anderlecht drukte in de tweede helft iets minder en daardoor kon Lierse iets meer in de wedstrijd komen. Afstandschoten van Kovacs en Maric leverden echter niets op. Suarez bleef op de loer liggen en bij nog maar eens een doorsteekbal door het hart van de verdediging achtte Frans het nodig de Argentijn met de elleboog af te houden. Rood voor Frans en penalty voor Anderlecht. Gillet krikte zijn doelpuntentotaal dan maar op naar zeven.

Anderlecht had nooit echt moeite met Lierse dat in het Constant Vanden Stock-stadion zijn elan van de bekerwedstrijd tegen Genk nooit kon doorzetten. Amper een kans konden ze afdwingen terwijl Anderlecht er nog genoeg had om het mandje van Kawashima voller te leggen.

Herbeleef Anderlecht - Lierse SK

Vooraf