Datum: 29/10/2011 20:00
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: King Power at Den Dreef
Geraerts bezorgt OHL de volle buit

Met een knap afstandschot in de slotfase heeft Karel Geraerts zijn ploeg de drie punten helpen thuishouden tegen Beerschot. De bezoekers knokten zich terug van een 2-0-achterstand, maar moesten toch het onderspit delven.

Leuven begon het best aan de partij en drukte Beerschot terug op de eigen helft. Chuka had al een serieuze waarschuwing verstuurd richting Stijnen, maar blijkbaar hadden de Antwerpse bezoekers daar niet uit geleerd. Na 12 minuten stond het immers reeds 1-0 nadat diezelfde Chuka het leer over de lijn kopte. Stijnen probeerde dat laatste wel nog te betwisten, maar de scheidsrechter kende het doelpunt terecht toe.

Leuven ging nog een tijdje op zijn elan door, maar gaandeweg kwam Beerschot toch beter in de partij en Sidibé kon een paar keer dreigen. Aan de overkant liet Remacle zich echter ook niet onbetuigd en moest Stijnen een paar keer gepast tussenkomen. De Ratten hervielen echter in een slechte gewoonte: keer op keer met de lange bal op Sidibé spelen en dat had Leuven vlug door en was ook vrij makkelijk te verdedigen. De rust werd bereikt met de 1-0 op het bord.

De tweede helft leek even een flauwe bedoening te gaan worden tot Ruytinx zich opeens liet opmerken met zijn grootste kwaliteit: zijn onaflatende werkkracht. De spits ging in de zestien tegen de grond, veroverde toch nog de bal en werkte zijn eerste goal in eerste klasse tegen de netten.

Beerschot knokt terug
De thuisploeg leek op rozen te zitten maar nog geen vijf minuten later was daar Porokara die eerst zijn schot nog gepakt zag door zijn ex-ploegmaat Kaminski, maar in de herneming de bal mooi in de bovenhoek schilderde. Met nog meer dan twintig minuten te gaan, bleef het dus spannend.

En Beerschot kwam de laatste weken wel meer van een achterstand terug en dat was nu ook niet anders. Annys legde Losada neer in de zestien en de ref wees kordaat naar de stip. Kagelmacher zette zich achter de bal en schoot zijn vierde elfmeter van het seizoen voorbij Kaminski.

Geraerts met de knal
Beerschot rook bloed en ging zwaar in de aanval, maar Sidibé had zijn dagje niet. Wie wel zijn dagje had, was Karel Geraerts. In de slotfase verschalkte hij zijn ex-ploegmaat en vriend van bij Club Brugge, Stijn Stijnen, met een hard schot in de rechterbovenhoek. OHL hield zodoende de drie punten thuis.