beeBeerschot AC
berBergen
Datum: 05/11/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot gunt Bergen geen eerste uitoverwinning
Melissa Maes
| 0 reacties
Beerschot gunt Bergen geen eerste uitoverwinning
Foto: © SC

Ondanks de offensieve ingesteldheid wist Bergen niet te winnen van Beerschot. De doodsteek kwam er twintig minuten voor tijd toen de Draken met een man minder verder moesten.

Bergen begon sterk aan het duel tegen Beerschot, maar kwam na twintig minuten spelen op achterstand. Het schot van Vuzi Nyoni week af en vloog voorbij Cedric Berthelin. Na het doelpunt viel de wedstrijd stil.

Tomislav Pacovski, die de geblesseerde Stijn Stijnen verving, kwam net voor rust in botsing met ploegmaat Sherjill MacDonald. De doelman werd intensief verzorgd, maar bleef onder de lat staan. MacDonald moest wel naar de kant, Rodrigo Rojas kwam hem vervangen.

In de tweede periode bleven de bezoekers druk uitoefenen op de verdediging van Beerschot, maar een gaatje vinden was heel uitzonderlijk. Na een kwartier spelen kreeg Jérémy Perbet toch de bal in het doel, maar het feestje ging niet door. Ref Serge Gumienny keurde de goal af voor buitenspel.

Met nog twintig minuten op de klok moesten de Draken nog met tien man verder nadat Maël Lepicier rood pakte. De daaropvolgende vrije trap was de doodsteek voor het dappere Bergen. Hernan Losada vond een gaatje in de muur en Berthelin kon er niet meer bij. Beerschot heeft nu net als Bergen zeventien punten.

Herbeleef Beerschot AC - Bergen

Vooraf