Datum: 04/11/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Jules Ottenstadion
AA Gent zorgt opnieuw voor spektakel
Melissa Maes
| 0 reacties
AA Gent zorgt opnieuw voor spektakel
Foto: © SC

AA Gent kwam twee keer op voorsprong en gaf het telkens weer uit handen. Met nog een kwartier op de klok kon de thuisploeg alsnog afstand nemen van KV Mechelen. Over een doelpuntenkermis gesproken..

AA Gent begon meteen aanvallend aan het duel. Het creëerde mogelijkheden, maar niet meteen doelgevaar. Na bijna twintig spelen bracht Elimane Coulibaly de thuisploeg dan toch op voorsprong. Voor het doelpunt was er een knappe actie te aanschouwen tussen Yassine El Ghanassy en Christian Brüls.

KV Mechelen was tot dan nergens te bespeuren, maar na het tegendoelpunt kwamen ze toch iets vaker op de helft van AA Gent. Op het halfuur haalde Julien Gorius uit met een afstandsschot dat niet ongevaarlijk was. Frank Boeckx, die in de plaats speelde van de zieke Bojan Jorgacevic, moest zich rekken om de bal uit zijn doel te houden.

De thuisploeg had de wedstrijd onder de controle en ging richting kleedkamer met een 1-0-voorsprong. In de tweede periode was het opnieuw AA Gent die voor de aanval koos, toch kwam de stand snel gelijk.

De eerste actie van KV Mechelen was meteen eentje die knalde. Xavier Chen zette voor naar Gorius en de Fransman werkte de bal in één tijd binnen. De thuisploeg bleef knokken voor wat het waard was en zo stond het dan ook weer snel op voorsprong.

Melli kopte een hoekschop door naar Coulibaly en de Senegalees maakte zijn tweede van de avond. Die 2-1 bleef niet lang op het scorebord staan, want Boubacar Diabang kon de bal makkelijk voorbij drie verdedigers en de Gentse goalie in doel werken. De zevenhonderd meegereisde Mechelen-fans hadden het alvast naar hun zin.

Met nog een kwartier op de klok kwam de thuisploeg voor de derde keer op voorsprong. Jesper Jørgensen trapte richting doel, in de rebound maakte Tim Smolders het af. De Deen moest niet treuren, want niet veel later knalde hij de 4-2 in de netten.

De spelers van blauw-wit begrepen op het einde van de wedstrijd wat efficiëntie is. Yaya Soumahoro stormde naar voren en bediende daar Ilombé Mboyo die het vijfde Gentse doelpunt wist binnen te werken. Mboyo maakte het feestje volledig af door net voor affluiten de 6-2 nog voorbij Olivier Renard te koppen.

AA Gent staat voorlopig alleen op de tweede plaats met 26 punten. KV Mechelen keert met lege handen naar huis en moet zich tevreden stellen met de tiende plek.

Herbeleef KAA Gent - KV Mechelen

Vooraf