RC Genk ontsnapt in slotminuten aan nederlaag
Fabian Morren

Racing Genk heeft geen vervolg kunnen breien aan de sterke prestaties tegen Club Brugge en Chelsea. De landskampioen kon maar nipt een punt redden tegen Kortrijk.

Fabian Morren in Genk

Ondanks de sterke prestaties van Fabien Camus was er geen plaats meer voor de Tunesisch Franse middenvelder in het elftal van Genk. Daniel Pudil nam de linksachterpositie weer in. Daardoor verhuisde Anele naar rechts en mocht Vanden Borre weer plaatsnemen op het middenveld. Bij Kortrijk namen Mulemo en De Mets hun plaats weer in, in vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen Lokeren.

Kortrijk speelde hoog, maar beperkte zich in de eerste helft tot verdedigen. Kansen waren er niet voor het team van Hein Vanhaezebrouck, op een schot van Nfor na. Het was voortdurend Genk dat in balbezit was en eigenlijk kampeerde op de helft van de Kortrijkzanen. De bezoekers beperkten zich tot verdedigen en dat lukte aardig. Genk slaagde er immers niet in om de rode muur open te breken. Enkel De Bruyne zette doelman Kristof Van Hout twee keer aan het werk met een gevaarlijke voorzet. Vlak voor rust was er ook nog een inzet van De Bruyne die over doel ging.

Mario Been voelde dat er iets moest gebeuren en hield Benteke tijdens de rust in de kleedkamers. Limbombe verving de voormalige Standard-aanvaller. Daardoor speelde Vossen diep en mocht De Bruyne nog eens centraal spelen.

Al in de eerste minuut van de tweede helft was het bingo voor de landskampioen. Al kwam het doelpunt op een wel erg vreemde manier tot stand. De Mets legde de bal in de kluts terug op zijn eigen doelman, maar Vossen kon er nog aan en vloerde Kristof Van Hout. De lijnrechter vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Boucaut keurde het doelpunt toch goed.

De ban was gebroken en Genk leek door te gaan op zijn elan. Een schot van Pudil zoefde naast en een knappe actie van Limbombe kende geen vervolg, omdat diens voorzet achter Vossen belandde. Net op het moment dat Genk de bezoekers bij de keel greep, viel de gelijkmaker aan de overkant. Kortrijk kreeg daarbij wel de hulp van de ref. Die zag niet hoe Nfor met de arm de bal in doel werkte.

Limbombe
Vanden Borre kon op het middenveld niet brengen wat hij tegen Club en Chelsea liet zien op de rechtsback. Dat de fans de naam van Fabien Camus scandeerden, was dan ook niet echt een verrassing. Vanden Borre lag ongewild aan de basis van het tweede Kortrijkse doelpunt nadat er een fout van Nfor op hem niet gefloten werd. Uiteindelijk trapte Oussalah vanuit een scherpe hoek raak. Pas na de 1-2 mochten Camus en Barda hun opwachting maken. Die laatste scoorde bijna bij zijn eerste baltoets.

Barda viel bedrijvig in, maar miste tien minuten voor affluiten wel de kans op de gelijkmaker. Van een echt slotoffensief was geen sprake meer. Nadien waren er nog kopballen van Vossen en Barda, maar de Kortrijkse defensie leek geen krimp meer te geven. Tot Barda Limbombe bediende en die maakte er in de slotminuten alsnog 2-2 van. Bijna viel er zelfs nog een derde Genks doelpunt. In blessuretijd mikte Tözser een vrije trap immers tegen de paal.