Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Guldensporenstadion
AA Gent trapt thuisreputatie aan diggelen
Melissa Maes

De thuisreputatie van KV Kortrijk werd door AA Gent omver geblazen. In het laatste kwartier van de eerste helft kwamen de bezoekers op een 0-3 voorsprong. In de tweede periode was KV Kortrijk volledig de kluts kwijt.

Het eerste halfuur van de wedstrijd had weinig om het lijf. Beide supportersgroepen waren al snel opgewarmd, maar bij de spelers duurde dat toch iets langer. KV Kortrijk kwam dan toch beter in de match en wist enkele keren gevaarlijk voor doel te komen, maar het ontbrak hen aan efficiëntie.

Het eerste doelpunt viel dan op het halfuur, maar de goal kwam niet op naam van een AA Gent-speler. Het was Dalibor Veselinovic die de bal ongelukkig in eigen doel werkte. De thuisploeg probeerde om weer snel op gelijke hoogte te komen, maar niet veel later verdubbelde blauw-wit de voorsprong.

Ilombé Mboyo raakte makkelijk voorbij de West-Vlaamse verdediging en had de bal maar simpel voorbij Kristof Van Hout te tikken. Het vertrouwen groeide bij AA Gent en net voor rust stond het 0-3.

De bezoekers kregen een vrije trap op zeventien meter van het doel. Een knap nummertje van het trio Christian Brüls, Jesper Jørgensen en Bernd Thijs zorgde ervoor dat de wedstrijd al was gespeeld na 43 minuten. Na de rust was het ook voornamelijk AA Gent dat bleef dreigen.

KV Kortrijk kwam inspiratieloos uit de kleedkamer en beleefde nog een pijnlijke tweede periode. Na ruim een kwartier spelen zette Melli de 0-4 op het scorebord. Het feest kon niet meer stuk voor de Gentse aanhang.

AA Gent had de tweede helft helemaal onder controle. KV Kortrijk vond geen manier om nog iets te betekenen in de partij. Tien minuten voor tijd moest de thuisploeg ook nog eens met tien man verder na een fout van Ismaila N'Diaye op Tim Smolders.

De Buffalo's keren met de volle buit huiswaarts, de eerste ploeg die daarin slaagt dit seizoen op het veld van KV Kortrijk. Het wordt een aangename terugrit richting Gent voor de massaal meegereisde supporters.