Datum: 18/11/2011 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: King Power at Den Dreef
Herboren Tchite velt OHL reeds in eerste helft
Herboren Tchite velt OHL reeds in eerste helft
Foto: © SC

Standard heeft makkelijk de maat van OH Leuven genomen. De Rouches hadden genoeg aan een herrezen Tchite (2x) en een pareltje van Mujangi Bia om het verschil te maken. Chuka kon even de schijn hoog houden, maar de Leuvenaars konden hun thuisreputatie nooit waarmaken.

Johan Walckiers in Leuven

De aanvangsfase van de partij was vrij kalm te noemen. Eén keer veerde het Leuvense publiek recht toen Remacle een vrije trap van heel ver rechtstreeks in doel probeerde te trappen en daar bijna nog in slaagde ook. Standard probeerde tegen te prikken op de counter en rond het kwartier slaagde het daar ook in. De herboren Tchite - na zijn twee doelpunten tegen Club Brugge - schrikte Den Dreef op met een opwippertje over Kaminski in doel.

Verdedigende rommel bij OHL
Standard, dat soms ook de botte bijl hanteerde, had het allemaal simpel onder controle. Achteraan mocht OHL de bal wat rondtikken, maar eens over de middenlijn was het gedaan met spelen. Het middenveld van de thuisploeg stond geregeld te slapen en dus was het ook makkelijk voor de Rouches om de bal te recupereren.

En zo stond het ook al gauw 0-2, want naast het middenveld kende ook de verdediging haar momenten waarin ze indommelden. Mujangi Bia mocht vanop rechts enkele berekeningen verrichtten vooraleer hij de bal voorzette en Tchite had de tijd om te beslissen of hij nu wel met het hoofd of een ander lichaamsdeel de bal ging binnenduwen.

Vier in 45 minuten
Gelukkig voor OH Leuven draaide het aanvallende compartiment wel en dat heeft veel te maken met Derick Ogbu, bijgenaamd Chuka, die op elk moment wel kan toeslaan. Nu ook, na weeral een vrije trap van Remacle, klom hij hoger dan iedereen om de 1-2 binnen te knikken. Wel een stevig handsreukje want hij kopte eigenlijk tegen zijn eigen hand.

Toch ging Standard met twee goals verschil rusten omdat Mujangi Bia besloot om nog eens naar doel te trappen en de bal enig mooi in de kruising legde, Kaminski was kansloos. Vier goals in één helft, we hebben al erger geweten. Standard speelde heel rustig en moest niet eens alles uit de kast halen terwijl de thuisploeg vooral opviel door het positionele geknoei.

Geen beterschap
En dat werd er in de tweede helft niet beter op. Aan goede wil ontbrak het niet, maar het warrige boeltje bij OHL bleef maar duren. Bolat bedreigen was er niet bij en Standard vond het allemaal wel leuk zo, want Tchite bleef loeren op die ene kans om nog eens de buitenspelval te omzeilen.

Het bleef echter bij 1-3. Een wedstrijd waarin de thuisploeg hun thuisreputatie niet kon bevestigen. Standard haalde met een minimum aan verspilde energie de drie punten binnen.

Herbeleef OH Leuven - Standard

Vooraf