beeBeerschot AC
kvkKV Kortrijk
Datum: 26/11/2011 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot onderuit tegen tienkoppig Kortrijk
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Beerschot onderuit tegen tienkoppig Kortrijk
Foto: © SC

KV Kortrijk heeft de drie punten meegenomen op het Kiel. De West-Vlamingen moesten het laatste halfuur met een mannetje minder afwerken, maar slaagden er toch in hun kleine voorsprong vast te houden.

Nochtans was Beerschot de betere ploeg in de eerste helft. De Ratten domineerden de partij, maar de laatste pass kwam er zelden goed uit. Kortrijk was wel efficiënt voor doel. Na een knappe voorzet van Brecht Capon kon Oussalah de 0-1 droog voorbij Pacovski knallen.

Beerschot was onterecht op achtervolgen aangewezen, een klap die de thuisploeg niet meer te boven zou komen. In de tweede helft was het spelniveau dan ook een stuk minder. Zelfs toen KV Kortrijk na een terechte rode kaart voor doelpuntenmaker Oussalah, die Kagelmacher zomaar een slag uitdeelde, met tien man verder moest, kon Beerschot de bakens niet verzetten. Verder dan een terecht afgekeurd buitenspeldoelpunt van Sidibe geraakten de Ratten niet meer.

De 0-1 is een gevleide, maar belangrijke zege voor Kortrijk. Daardoor blijft het aansluiting houden bij de top zes en dus nog steeds aanspraak maken op een ticketje voor play-offs 1.

Herbeleef Beerschot AC - KV Kortrijk

Vooraf